MENIU

Dan Petrescu: "Lumea spune că Unirea a murit, dar cu Steaua am demonstrat că existăm"

Foto: NewsIn

Dan Petrescu a obţinut duminică seară primul succes ca antrenor în Ghencea, stadionul pe care a făcut primii paşi în fotbalul mare. "Bursucul" a lăsat deoparte nostalgia şi s-a bucurat de victorie, mai ales că aceasta a venit într-un moment în care Unirea Urziceni părea o echipă rămasă fără vlagă.

"Sunt foarte fericit, am obţinut o victorie importantă în faţa celei mai în formă echipe din campionat. Steaua este mult schimbată în bine faţă de sezonul trecut, are jucători care pot face oricând diferenţa. Am avut însă un portar în zi mare, poate asta a fost şansa noastră. Este prima mea victorie ca antrenor în Ghencea şi din acest motiv este cu mult mai importantă. Mă bucur că am câştigat pentru că lumea spunea că Unirea a murit, dar în meciul cu Steaua am demonstrat că existăm", a spus Petrescu.

Tehnicianul ialomiţenilor nu crede că victoria cu Steaua poate fi pusă pe seama norocului şi se teme că lotul pe care îl are la dispoziţie nu va face faţă programului infernal din următoarea perioadă.

În schimb, managerul general Mihai Stoica este convins că doar cu noroc se poate câştiga în Ghencea. "Aş minţi dacă aş spune că nu m-am bucurat, dar am încercat să maschez bucuria şi să sărbătoresc în vestiar. Am avut mult noroc. Ne-am fi mulţumit şi cu un egal, în Ghencea poţi câştiga doar cu multă şansă şi jucând foarte bine. Se putea întâmpla orice în acest meci, dar victoria ne tonifică pentru că toată lumea ne vedea ca victime sigure", a spus Stoica, la GSP TV.

Campioana Unirea Urziceni a reuşit, duminică, să obţină prima victorie pe terenul Stelei în istoria întâlnirilor directe, impunându-se cu scorul de 1-0, graţie reuşitei lui Iulian Apostol.