MENIU

Dan Petrescu: "E o victorie mare pentru că înainte de final suntem încă în cărţi, poate mai mult decât ne aşteptam"

Foto:NewsIn

Antrenorul liderului Unirea Urziceni, Dan Petrescu, a declarat că formaţia sa a obţinut duminică, la Galaţi, o victorie mare, care o păstrează în cărţile pentru titlul de campioană.

"Am jucat cu o echipă tânără care nu a vrut să piardă şi azi, căldura a făcut şi ea ca meciul să nu aibă un ritm foarte bun. Varga a înscris un gol extraordinar şi acel gol mai mult ne-a agitat decât să ne ajute. Chiar în superioritate am ratat nişte ocazii incredibile dar am înscris şi al doilea gol. E bine că punem presiune pe echipele care joacă diseară. Sper să fie un meci pe viaţă şi pe moarte pentru că s-au făcut multe speculaţii şi n-am înţeles de ce pentru că e un meci de Liga Campionilor şi ar fi păcat. Nici n-o să vedem meciul, o să aflăm ce se întâmplă", a declarat Dan Petrescu.

"Calendarul este dur cu noi: Dinamo, Steaua Timişoara. Ar fi un miracol să câştigăm toate trei meciurile la rând. Azi ne vom bucura chiar dacă suntem în cantonament. De mâine ne vom gândi numai la meciul cu Dinamo", a mai spus Dan Petrescu.

Dan Petrescu s-a declarat mulţumit de arbitraj: "Astăzi am avut arbitri străini şi a fost în sfârşit bine. Sper ca la meciul cu Dinamo să fie la fel de buni, nu ca la meciul cu Bistriţa. Noi ne dorim să fim în primele trei. Dacă CFR nu câştiga ieri, matematic noi eram în primele trei. Cred că CFR va face 9 puncte în jocurile rămase iar noi dacă pierdem vom veni pe 4. Sper să fim inspriaţi, să aleg jucătorii cei mai buni pentru că dacă toţi sunt valizi am de unde alege".

De partea cealaltă, antrenorul Petre Grigoraş a recunoscut superioritatea echipei vizitatoare. "Unirea Urziceni a fost mai tare decât noi şi a câştigat meritat. Este greu, este ruşios pentru mine ca antrenor, poate am greşit şi îmi asum toată vina pentru această înfrângere. Îmi cer scuze public pentru evoluţia echipei din ultimele 5 meciuri, în care am obţinut doar un punct. Am ajuns să ne bucurăm de răul altora, ne ajută rezultatele indirecte şi cred că ar fi cel mai ruşinos lucru din cariera mea să retrogradez anul ăsta cu Oţelul", a spus Grigoraş, care şi-a exprimat regretul că a dat prea multă încredere unor jucători care nu merită.

Unirea Urziceni s-a impus duminică, în deplasare, cu scorul de 2-0 în faţa formaţiei Oţelul Galaţi şi a preluat din nou şefia Ligii I, devansând pe Dinamo, care a jucat în cursul serii cu FC Timişoara.

Mai multe articole despre:
Liga I Dan Petrescu Oţelul Galaţi Unirea Urziceni