MENIU

Dan Petrescu: Amânările repetate în cazul punctelor Timişoarei sunt o bătaie de joc

Foto: NewsIn

Antrenorul Unirii Urziceni, Dan Petrescu, a declarat, luni, că este o "bătaie de joc" faptul că decizia TAS în cazul celor şase puncte retrase echipei FC Timişoara de FIFA a fost amânată în repetate rânduri de forul de la Lausanne. Tehnicianul liderului Ligii I consideră că acest lucru se întâmplă din cauza intereselor şi nu crede că este normal ca la finalul sezonului să nu se cunoască echipa campioană.

"În oricare alt campionat, în afară de cele din Balcani, nu cred că s-ar fi acceptat aşa ceva. Cei de la Timişoara spun că e spre binele campionatului, dar eu nu cred că e aşa. Nu poate să fie spre binele campionatului să nu ştii dacă să te bucuri, unde dai medaliile, cine retrogradează. Mi s-ar fi părut corect ca decizia să fi fost luată cu trei, patru etape înainte de final. Aşa, o să stau joi să aştept să văd ce se întâmplă. FRF nu ar fi trebuit să accepte acest lucru, trebuia să se ştie deja", a spus Dan Petrescu, într-o conferinţă de presă.

Fostul internaţional român a afirmat că prieteni de-ai săi din Anglia au râs de situaţia creată din cauza amânării deciziei TAS şi a menţionat că este convins că decizia se va amâna din nou, deşi forul de la Lausanne a anunţat că o va comunica joi, pe 11 iunie, la o zi după încheierea Ligii I. "Eu spun sută la sută că se va amâna din nou decizia. Dacă noi câştigăm, pot să amâne cât vor ei, dar nu mi se pare corect, e o bătaie de joc. Dar sunt interese. La fel e şi în cazul Iaşi cu Farul. Nu se poate să nu ştii ce echipe retrogradează", a punctat tehnicianul Unirii.

Dan Petrescu se teme că jucătorii săi pot fi afectaţi de întârzierea deciziei TAS în măsura în care ar putea intra pe teren mai relaxaţi în ultima etapă, gândindu-se că FC Timişoara nu va primi punctele înapoi.

În ultima etapă, Unirea Urziceni întâlneşte, pe teren propriu, Steaua, meciul fiind programat miercuri. Înaintea ultimei runde, ialomiţenii sunt lideri în Liga I, cu 69 de puncte, patru mai multe decât Dinamo şi opt decât FC Timişoara. Dacă Unirea va pierde cu Steaua şi FC Timişoara câştigă cu FC Braşov şi primeşte înapoi cele şase puncte, atunci formaţia bănăţeană va deveni campioană.

Înaintea partidei cu Steaua, Dan Petrescu este îngrijorat de abseneţele foarte importante din lot, dar şi de evoluţia bună a "roş-albaştrilor" în ultimele partide. Doi jucători importanţi, fundaşul George Galamaz şi atacantul Marius Bilaşco, golgheterul ialomiţenilor în retur, sunt suspendaţi pentru meciul cu Steaua, în timp ce portarul Arlauskis şi mijlocaşul Iulian Apostol sunt incerţi.

"Sper să prindem o zi bună, în care jucătorii mei să fie inspiraţi, pentru că sunt sigur că vor da totul pe teren. Ne îngrijorează faptul că Steaua a făcut meciuri foarte bune în ultimele două etape. Nu se pune problema ca Steaua să ne ajute pe noi. Sunt convins că, oricare ar fi fost situaţia, jucătorii Stelei ar fi jucat pe viaţă şi pe moarte pentru că este în joc calificarea lor în Europa League", a spus Dan Petrescu.

Deşi admite că a încheia campionatul pe locul doi nu ar fi un dezastru pentru Unirea Urziceni, Petrescu a subliniat că ratarea titlului i-ar lăsa un gust amar, în condiţiile în care echipa sa are avans de puncte şi ultimul meci acasă. "E bine că am avut 10 zile de pauză, am avut timp să-i trezim pe jucători. Ei s-au bucurat, normal, dar bucuria a durat cam mult. Acum băieţii sunt mai conştienţi de ce urmează. Locul doi nu ar fi un dezastru, dar m-ar dernaja să ratăm titlul pentru că ne-am bucurat prea devreme. Am primit şi scrisori de felicitare de la alte cluburi şi mi-ar lăsa un gust amar să ratăm. Dar am fi ipocriţi să spunem că nu ne interesează titlul pentru că ne-am îndeplinit deja obiectivul de a ne clasa în primele şase. Noi nu jucăm pentru altă echipă, ar fi culmea. Noi jucăm pentru noi, să luăm campionatul", a punctat Petrescu, care a refuzat să răspundă întrebărilor legate de posibilitatea de a juca în Austria în Liga Campionilor.

Referitor la transferurile pe care Unirea ar urma să le facă în pauza competiţională din vară, Dan Petrescu a explicat că strategia în acest sens va fi stabilită în funcţie de locul ocupat în clasament şi de faza Ligii Campionilor în care Unirea va intra în competiţie.

Dan Petrescu a comentat şi evoluţia naţionalei în meciul cu Lituania, scor 1-0, în deplasare, în preliminariile CM 2010 şi a apreciat că mijlocaşul Unirii, Iulian Apostol, ar fi putut avea o evoluţie şi mai bună la meciul său de debut sub tricolor. "Naţionala mi-a lăsat o impresie bună, foarte bună, am fost încântat de joc, de rezultat, dar am bătut doar Lituania. E un început bun, dar mai e mult până departe. Am fost bucuros pentru echipă, pentru Răzvan Lucescu, pentru jucătorii de la Unirea, chiar şi pentru Mara, care în tur a fost aici. Şanse de calificare mai sunt, şi cât timp ele există, trebuie să se creadă în ele", a punctat tehnicianul.

Mai multe articole despre:
Liga I Dan Petrescu Unirea Urziceni TAS FC Timişoara