MENIU

Dan Nica: Prioritatea politică a Guvernului este buna funcţionare a Justiţiei

Foto: NewsIn
Ministerul Finanţelor a primit însărcinarea ca miercuri, în şedinţa de guvern, să vină cu soluţia ca biletele la ordin să poată fi utilizate ca instrumente de plată de către autorităţile locale

La sfârşitul şedinţei Coaliţiei de la Senat, de luni, vicepremierul Dan Nica, a declarat că prioritatea politică a Guvernului o reprezintă situaţia din Justiţie. Nica a mai spus că sistemul de plată cu bilete la ordin emise de autorităţile locale va fi reintrodus pentru a nu afecta programele de investiţii.

"Un alt subiect discutat astăzi în Coaliţie se referă la necesitatea de modificare a cadrului legislativ, astfel încat biletele la ordin care sunt emise de către autorităţile locale, să reprezinte şi să constituie un instrument de plată care pe viitor să fie utilizat atât de primării cât şi de consiliile judeţene", a declarat Dan Nica. Aceasta reprezintă o modalitate de a sprijini programele de investiţii ale autorităţilor locale.

"Ministerul Finanţelor a primit însărcinarea ca miercuri, în şedinţa de guvern, să vină cu soluţia ca biletele la ordin să poată fi utilizate ca instrumente de plată de către autorităţile locale", a mai spus Nica, menţionând că şi companiile trebuie să aibă o garanţie că îşi vor primi banii.

În cadrul comisiei cu PNL se vor analiza măsurile (pentru introducerea lor în Codul Fiscal - n. red.) prin care să se aducă un sprijin mediului de afaceri, pentru că este nevoie de un sprijin consistent din partea Guvernului. Trebuie să vedem implicaţiile pe care au aceste măsuri discutate astăzi, pentru ca mediul de afaceri să nu sufere", a spus Nica.

Referitor la reacţia lui Radu Mazăre privind eliminarea biletelor la ordin, Nica a afirmat că această chestiune nu se află prima oară în discuţie în Guvern, şi că menţineera acestor modalităţi de plată, prin biletele la ordin, trebuia menţinută oricum ca firmele să aibă o garanţie că vor fi plătite pe de o parte, şi pe de altă parte ca autorităţile locale să îşi continue proiectele de investiţii.

Radu Mazăre a afirmat la sosirea la Parlament, unde a fost invitat la şedinţa Coaliţiei, că "va ieşi cu scandal" dacă măsura Guvernului prin care primăriile nu mai pot emite bilete la ordin nu va fi scoasă.

Radu Mazăre a apreciat, la finalul şedinţei din Coaliţie, că "e ceva normal ce s-a întâmplat".

"Dacă un lucru s-a întâmplat bine şi merge bine de opt ani, de ce să-l fac eu acum să meargă prost, mai ales într-o perioadă de criză? Am explicat necesitatea, am discutat şi cu ceilalţi primari, au acelaşi punct de vedere, e logic să găsească o soluţie. Nu s-au opus, repet e o chestiune în care ne finanţăm noi autorităţile locale şi în care ne finanţăm o sumedenie de proiecte...de ce s-a luat? Nu ştiu, doar m-am pomenit cu ea pe acum acum o săptămână, punându-mi în pericol asfaltarea", a declarat Mazăre.

Întrebat dacă renunţă la demisia din partid, Mazăre a răspuns: "Nici n-am zis, am spus că voi face un scandal monstru, putând să ajung şi până la demisie, dacă eu, într-un partid aflat la guvernare, sunt blocat şi nu mai pot să gestionez comunitatea". "Boc a spus şi ascultând argumentele mele că e corect ceea ce le-am spus eu şi trebuie găsită o soluţie", a mai afimat Mazăre.

Citeşte declaraţia lui Radu Mazăre.

Mai multe articole despre:
Dan Nica Codul Fiscal coaliţia Radu Mazăre