MENIU

Dan Nica, în atenţia ANI, în urma unui articol din Academia Caţavencu

Foto: NewsIn
Ministrul Dan Nica a declarat că va pune la dispoziţia ANI toate documentele necesare verificărilor

Dan Nica se află în atenţia Agenţiei Naţionale pentru Integritate (ANI), în urma unei anchete din "Academia Caţavencu". ANI ar fi găsit neconcordanţe în declaraţiile de avere din 2008 şi 2009, potrivit cotidianului.

După ministrul Economiei, Adriean Videanu, inspectorii ANI "atacă" şi averea ministrului Administratiei şi Internelor, vicepremierul Dan Nica.

Inspectorii de integritate au demarat verificările având ca bază o anchetă publicată de săptămânalul "Academia Caţavencu".

În plus, ei au găsit neconcordanţe între cele două declaraţii de avere ale demnitarului, depuse la finele lui 2008, respectiv în februarie 2009.

Averea lui Dan Nica a fost luată la puricat după ce jurnaliştii de la "Academia Caţavencu" au dezvăluit că demnitarul este recunoscut drept proprietarul unei vile ridicate pe malul Dunării, la Galaţi, deşi aceasta aparţine, în acte altcuiva.

Este vorba despre un anume Valentin Mititelu, despre care jurnalişii de la Caţavencu au aflat că a mijlocit o tranzacţie imobiliară în valoare de 450.000 de euro, pentru Autoritatea Naţională pentru Reglementare în Comunicaţii.

Investigaţia jurnalistică a mai scos la iveală că Dan Nica a primit vila din Galaţi pe când era încă minstru al comunicaţiilor, imobilul fiind trecut, mai întâi, pe numele socrilor demnitarului.

Ministrul Dan Nica a declarat că va pune la dispoziţia ANI toate documentele necesare verificărilor

Ministrul Dan Nica a declarat, luni seară, la Realitatea TV, că va pune la dispoziţia ANI toate documentele necesare verificărilor, dar că decizia verificării este una politică.

"Eu le pun la dispoziţie toate documentele, să facă toate verificările pe care le doresc, pentru că eu nu am niciun fel de problemă, dar este păcat că suntem într-o zonă politică, cu instituţii serioase care trebuie să ia decizii serioase", a spus Dan Nica.

"ANI, această instituţie fondată de către PNL, a început acest joc de-a verificarea. Din informaţiile pe care le am, mai sunt doi miniştri din Cabinet care sunt verificaţi, domnul Videanu şi domnul Blaga", a mai spus ministrul.

Preşedintele ANI, Alexandru Macovei, a refuzat să comenteze informaţiile apărute în presă despre verificarea averii lui Nica, argumentând că legea nu îi permite să facă comentarii despre investigaţiile care ar putea fi pe rolul Agenţiei de Integritate.

"Ştiţi bine că legea îmi interzice să fac comentarii despre investigaţii care sunt pe rolul ANI. Nu pot comenta acest lucru", a declarat el. Macovei a revenit asupra declaraţiei şi a precizat că este vorba despre investigaţii care "ar putea fi pe rolul ANI".

"Nu pot să îmi explic cum a ajuns în presă această informaţie. În cursul unei investigaţii se trimit adrese către o mulţime de instituţii care trebuie, conform legii, să furnizeze informaţii despre anumite persoane inspectorilor de integritate. Aşa că trebuie să înţelegeţi că o investigaţie nu se face sub un clopot închis, ci sunt implicate o sumedenie de instituţii", a adăugat preşedintele ANI. El a precizat că într-o investigaţie pot fi implicate de la 10 până la 15 instituţii, prin urmare bănuiala privind lipsa de confidenţialitate a ANI este "neîntemeiată".