MENIU

Dan Nica despre buget şi criză: În România, dacă eşti în opoziţie, nu ai acces la informaţii

Dan Nica: Împrumutul de la FNI va securiza cursul leului
Foto: frtigr.ro

\"Nu a fost uşor când am ajuns la guvernare pentru că în România, dacă eşti în opozitie, nu ai acces la informaţii, iar când am aflat adevărul a fost deja prea târziu. Începând din decembrie până în ianuarie, când am început să lucrăm la buget, atunci ne-am dat seama că nu am avut acces la informaţii şi că ne aflăm cu bugetul în criză\", a mărturisit Dan Nica, în cadrul unei emisiuni la Realitatea TV.

Dan Nica crede că o soluţie pentru un buget pozitiv ar fi legea unică a salarizării bugetarilor după modelul german.

"Pentru a ieşi din criză avem nevoie de o lege a salarizării unice după modelul german, pentru că România a fost în situaţia în care i-a trecut glonţul pe la ureche din punct de vedere bugetar şi de aceea avem nevoie de acest împrumut de la FNI, împrumut pe care toată lumea l-a blamat", a afirmat Dan Nica

Potrivit lui Nica, salarizarea bugetarilor se va face, astfel, conform unor grile între salariul minim şi cel maxim, cu păstrarea raportului între acestea existent în Germania.

"Facem toate eforturile ca salariile să nu fie reduse în acest an, iar dacă economia românească va începe să îşi revină în a a doua jumătate a anului, ne vom gândi la cei care au salarii mici. Acordul FMI spune că trebuie să avem grijă de categoriile cele mai defavorizate", a spus Nica.

Mai multe articole despre:
guvern Dan Nica FNI cheltuieli criză