MENIU

Dan Nica: Banca de la Cluj a fost jefuită mai simplu decât o tonetă din piaţă

Foto: NewsIn
Nica: Este posibil să fi existat vreo legătură şi cu cineva din interiorul băncii din Cluj

"A fost mai simplu decât dacă era o tonetă într-o piaţă", a declarat duminică ministrul Administraţiei şi Internelor, Dan Nica, referindu-se la timpul în care s-a petrecut jaful de la Cluj.

Ministrul a solicitat verificarea modului în care este asigurată securitatea în băncile din România.

"E inadmisibil ca într-o bancă să nu ai sistem dublu de uşi şi să ţii banii la vedere. Am constatat cu toţii că, într-un minut şi şase secunde, nişte tipi au intrat într-o bancă în Cluj şi au şi imobilizat agentul de pază, au intrat într-o bancă, au curăţat toţi banii care erau pe la ghişee şi au ieşit şi afară. Iertaţi-mă, dar a fost mai simplu decât dacă era o tonetă într-o piaţă", a spus ministrul.

"Este posibil să fi existat vreo legătură şi cu cineva din interiorul băncii din Cluj unde a avut loc jaful, pentru că a avut loc prea repede, pentru un spaţiu nefamiliar şi pentru că toţi banii erau pe ghişee", a declarat ministrul Administraţiei şi Internelor. Nica a confirmat că în acest momen există un cerc de suspecţi.

Ministrul Nica a mai spus că vor fi sancţionate încălcările de lege la bănci, în privinţa siguranţei.

"Nu vreau să comentez, suntem consteranţi de declaraţia ministrului. Dacă am fi blocat înăuntru doi atacatori înarmanţi în momentul în care în bancă erau zece oameni, cred că pericolul era mult mai mare. Pe viitor vom cere ajutorul unor consultanţi de specialitate, să vedem ce beneficiu ar putea să aducă", a spus reprezentantul Băncii Transilvania, Leontin Toderici. 

Îngrijorat că tot mai multe incidente deosebit de periculoase pentru ordinea publică şi siguranţa cetăţeanului au avut loc în ultimul timp, Dan Nica i-a chemat duminică la raport pe şefii Inspectoratelor Judeţene de Poliţie. 

Citeşte şi Jaf armat la o bancă din Cluj

Mai multe articole despre:
incident jaf Dan Nica IPJ