MENIU

Dan Nica a fost revocat din funcţie

Foto: NewsIn
Dan Nica: "În mod cert" miniştrii PSD îşi vor da demisiile din Guvern

Preşedintele Traian Băsescu a semnat Decretul pentru revocarea din funcţia de viceprim-ministru şi ministru al Administraţiei şi Internelor a lui Dan Nica.

De asemenea, preşedintele României, Traian Băsescu, a semnat Decretul pentru desemnarea lui Vasile Blaga, ministrul Dezvoltării Regionale şi Locuinţei, să îndeplinească interimar funcţia de viceprim-ministru şi ministru al Administraţiei şi Internelor.

Ministrul revocat Dan Nica a declarat că "în mod cert" miniştrii PSD demisionează din Guvern şi că PD-L trebuie să găsească o soluţie de guvernare, pentru că a declanşat criza. "Este normal. Criza le aparţine, ei au declanşat-o şi acum trebuie să găsească soluţii să iasă din ea. Mă aşteptam la un asemenea gest", a spus Dan Nica, în momentul în care a fost confirmată semnarea revocării sale din funcţie de către Traian Băsescu.

Dan Nica s-a născut în 1960, în localitatea Panciu, judeţul Vrancea. În 1985 a absolvit Facultatea de Electronică şi Telecomunicaţii din Iaşi. Pe plan politic, Dan Nica a fost ministru al comunicaţiilor şi tehnologiei informaţiilor, în perioada 2000- 2004, în cabinetul Adrian Năstase. Înaintea alegerilor din 2004, Nica a fost director de campanie al PSD, iar adversarii săi politici din Partidul Democrat l-au acuzat că a sărăcit bugetul statului, în calitate de ministru, cu mai multe zeci de milioane de euro.

În prezent, pe lângă funcţia de vicepremier în guvernul Emil Boc, Dan Nica mai este şi preşedinte al Organizaţiei Judeţene PSD Galaţi, precum şi vicepreşedinte PSD. Dan Nica este căsătorit şi are un copil.