MENIU

Dan Alexa: Ar fi fantastic să ne calificăm în grupele Ligii Campionilor

Foto: NewsIn

Căpitanul echipei FC Timişoara, Dan Alexa, visează deja la calificarea în grupele Ligii Campionilor, după ce bănăţenii au trecut în turul trei preliminar de Şahtior Doneţk.

"Am fost aproape de performanţă în ultimii trei ani, am jucat două finale şi nu am câştigat şi ne gândeam că dacă pierdem iar o şansă de a face istorie... Ne vom juca şansa până la capăt în play-off, ar fi fantastic să ne calificăm în grupele Ligii Campionilor. Cu siguranţă vom pleca cu şansa a doua, dar am mai plecat o dată şi se pare că ne prieşte. Azi a fost tensiunea mai mare decât la Doneţk, pentru că aveam de apărat un rezultat. Acolo nu aveam nimic de pierdut şi nimeni nu ne dădea nicio şansă", a spus Alexa, la sport.ro.

Portarul Costel Pantilimon, eroul Timişoarei în partida de miercuri, a mulţumit publicului pentru susţinere şi pentru atmosfera pe care a creat-o: "Echipa m-a ajutat să fiu mai puternic după greşeala din tur. Împreună am reuşit acest rezultat minunat. Am avut publicul alături de noi şi suntem bucuroşi că am reuşit să facem fericiţi aceşti suporteri".


Mijlocaşul Alexandru Bourceanu afirmă că echipa ucrainiană a fost mult mai valoroasă, dar dăruirea alb-violeţilor a făcut ca FC Timişoara să meargă mai departe. "Mi s-au înmuiat picioarele, nici nu ştiu ce să mai zic. Am făcut faţă cu brio chiar dacă au fost peste noi. Dacă ar fi avut spaţii, cei de la Şahtior ne-ar fi învins, dar am stat strânşi şi, prin forţa grupului, am reuşit. Scopul a scuzat mijloacele. Câteodată ambiţia depăşeşte valoarea individuală. Noi am jucat ca un grup, iar ei au fost mai mult individual, mai ales pe final", a opinat fotbalistul în vârstă de 24 de ani.
FC Timişoara s-a calificat în play-off-ul Ligii Campionilor, după ce a remizat, miercuri, 0-0, cu Şahtior Doneţk. În tur, bănăţenii au obţinut tot o remiză, 2-2, pe terenul echipei pregătite de Mircea Lucescu şi la care evoluează fundaşul Răzvan Raţ.