MENIU

Dacian Varga a fost convocat în locul lui Adrian Mutu pentru amicalul cu Croaţia

Foto: www.sptfm.ro

Selecţionerul României, Victor Piţurcă, a declarat, luni, că a renunţat la Adrian Mutu şi Cristian Chivu pentru meciul cu Croaţia, din cauza unor probleme medicale, şi l-a convocat pe jucătorul Sportului Studenţesc, Dacian Varga.

"Chivu şi Mutu nu vor putea să joace împotriva Croaţiei. Chivu şi-a revenit după o accidentare, are un meci foarte important la sfârşitul săptămânii în Serie A şi l-am lăsat la club să se pregătească şi să se refacă. Cu Mutu am vorbit aseară, după joc, şi mi-a spus că a făcut o contractură. Astăzi o să facă nişte investigaţii medicale şi sper să nu fie ceva mai grav, care să îl ţină departe de gazon două-trei săptămâni. În locul lui Mutu l-am chemat pe Dacian Varga", a spus Piţurcă.

Selecţionerul a dezvăluit că intenţiona să cheme alt jucător în locul lui Mutu, dar în cele din urmă a apelat la Varga: "Aveam de gând să chem alt jucător, pe Curtean sau pe Tibi Bălan, dar l-am chemat pe Varga pentru că era în Bucureşti şi mi-a lăsat o impresie bună în acţiunea din luna decembrie. Aş vrea să văd ce reacţie va avea acum în meciul cu Croaţia. Îmi doresc ca Varga şi Tibi Bălan să facă un salt valoric".

Piţurcă a mai afirmat că un alt motiv al renunţării la Chivu este reprezentat de accidentările frecvente pe care acesta le suferă: "Din cauza deselor accidentări ale lui Chivu, aş vrea să sudez la naţională clubul Rădoi-Tamaş. Nu are nicio importanţă faptul că soţia lui Cristi urmează să nască, el nu e refăcut complet şi de aceea l-am lăsat la club".

Referitor la jucătorul pe care îl vede înlocuitorul lui Adrian Mutu în viitor, selecţionerul a declarat: "Este o ocazie pentru Costea să îl văd jucând titular împotriva unei echipe foarte bune. Important e să îl văd pe Costea că preia rolul lui Mutu. Mutu şi Chivu mai pot juca la echipa naţională unu-doi-trei ani şi trebuie să educăm de acum câţiva jucători care să le ia locul".

Echipa naţională a României va susţine un meci amical cu Croaţia, miercuri, de la ora 20:45, pe stadionul Steaua.