MENIU

Cutremurul din 5 august, produs în Marea Neagră a avut o magnitudine de 4,7 la Sofia

Foto: superbrasilia.com

Cutremurul din 5 august, produs în Marea Neagră a fost resimţit şi la Sofia în jurul orei locale 10.50, informează Sofia News Agency.

Cutremurul care s-a produs în Marea Neagră a fost resimţit şi la Sofia în jurul orei locale 10.50, informează Sofia News Agency, care nu furnizează încă detalii privind magnitudinea seismului.

Cutremurul a fost resimţit în Bulgaria cu o intensitate de 4,7 pe aceeaşi scară, potrivit sursei citate. Agenţia bulgară adaugă că seismul s-a produs la 41 de kilometri sud-est de Constanţa şi la 14 kilometri vest de Mangalia, la o adâncime de 30 de kilometri.

Institutul Naţional pentru Fizica Pământului de la Bucureşti a anunţat că epicentrul seismului s-a înregistrat la graniţa României cu Bulgaria, în zona Mării Negre, la 20 de km adâncime, având o magnitudine de 5,5 pe scara Richter.

În Bulgaria, cutremurul s-a simţit pe tot teritoriul ţării, inclusiv la Sofia, care se află în vestul ţării.

Seismul care s-a resimţit miercuri în Bucureşti, în jurul aceleiaşi ore, a avut magnitudinea de 5,5 pe scara Richter, iar epicentrul a fost în Marea Neagră, la 20 kilometri adâncime, conform Institului Naţional de Fizică a Pământului.