MENIU

Curtea de Apel Piteşti a respins recursul pentru eliberarea lui Cornel Penescu

Foto: NewsIn

Curtea de Apel Piteşti a respins, vineri, recursul depus de finanţatorul FC Argeş, Cornel Penescu, împotriva respingerii cererii de eliberare sub control judiciar.

Judecătorii Curţii de Apel Piteşti au considerat recursul ca fiind nefondat, astfel că Penescu va rămâne în Penitenciarul Colibaşi şi va trebui să achite 200 lei cheltuieli judiciare. Sentinţa este definitivă şi neatacabilă.

Procesul de vineri, de la Curtea de Apel Piteşti a început la ora 11.30, iar avocata lui Cornel Penescu, Rodica Folescu, şi-a bazat pledoaria pe faptul că, dintre inculpaţii din dosar, care sunt acuzaţi de constituire de grup infracţional organizat, doar unii, printre care şi clientul său, sunt judecaţi în stare de arest. "Se aplică un caracter discriminatoriu şi neechitabil. Proba certa în astfel de cazuri de corupţie este flagrantul şi în nici un caz interceptarea convorbirilor telefonice. Nici unul dintre inculpaţi nu a recunoscut că a primit mită de la domnul Penescu", a susţinut avocata Rodica Folescu.

Finanţatorul FC Argeş, Cornel Penescu, a spus in faţa instanţei că, dacă va fi eliberat, nu părăseşte ţara şi va sta la dispoziţia anchetatorilor. "Este ziua mea de naştere. Împlinesc 42 de ani. Nu am avut niciodată probleme cu legea şi nici nu am fost implicat în vreun proces. Am creat 4.000 de locuri de muncă şi am plătit foarte mulţi bani impozit la stat. Dacă voi fi eliberat nu voi pleca din ţară şi voi sta la dispoziţia organelor de anchetă" a declarat Cornel Penescu.

Cererea de eliberare sub control judiciar a lui Cornel Penescu fusese respinsă, miercuri, 12 august, de magistraţii Tribunalului Argeş, cu termen de recurs în 24 de ore.

Cornel Penescu a fost arestat în urmă cu patru luni în scandalul de corupţie din fotbal şi, potrivit avocatului său, a depus până în prezent nouaă cereri de eliberare, fie sub control judiciar, fie pe cauţiune, însă toate au fost respinse ca neîntemeiate.

Cornel Penescu este acuzat de trei infracţiuni de dare de mită, dintre care două în formă continuată, de cumpărare de influenţă în formă continuată şi de iniţiere şi constituire de grup infracţional organizat.