MENIU

Curtea de Apel Bucureşti a anulat amenda dată UPC România de către Consiliul Concurenţei în 2006

<p>Cum poţi fi &Icirc;NŞELAT de către firma de cablu</p>

Curtea de Apel Bucureşti a hotărât, printr-o sentinţă din 17 noiembrie, anularea în totalitate a deciziei nr. 237/2006 prin care Consiliul Concurenţei a amendat UPC România cu circa 2,1 mil. euro în legătură cu o posibilă practică anticoncurenţială.

\"După aproape trei ani de dezbateri, Curtea de Apel Bucureşti a hotărât, printr-o sentinţă din data de 17 noiembrie, anularea în totalitate a deciziei nr. 237/2006 prin care Consiliul Concurenţei a amendat UPC România cu o sumă de aproximativ 2,1 milioane de euro în legătură cu o posibilă practică anticoncurenţială de partajare a pieţei serviciilor de retransmisie prin cablu a programelor TV din municipiul Timişoara (cartel)\", a informat într-un comunicat Ţuca Zbârcea & Asociaţii.

Ioana Hrisafi, Avocat asociat la Ţuca Zbârcea & Asociaţii şi coordonatorul dosarului în instanţă, a declarat că această decizie confirmă faptul că \"instanţele din România dezvoltă o jurisprudenţă proprie în materia dreptului concurenţei şi că judecătorii români sunt din ce în ce mai specializaţi în acest domeniu relativ nou în peisajul românesc\".

Sentinţa Curţii de Apel poate fi atacată de Consiliul Concurenţei cu recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.