MENIU

Cursuri de educaţie civică pentru elevii români, după cartea nepoatei lui J. F. K.

Foto: abcnews.go.com

Programul-pilot "Educaţie pentru drepturile omului", iniţiat de Fundaţia Europeană "Robert F. Kennedy", va fi lansat în 15 licee din Bucureşti şi din judeţele Prahova, Timiş şi Arad, pe parcursul a doi ani de zile.

Elevii vor putea lua ore de educaţie civică şi drepturile omului, folosind un material didactic bazat pe cartea "Spune adevărul puterii" ("Say truth to power"), publicată în SUA de nepoata lui John F. Kennedy, Kerry Kennedy, în 2007.

Cartea prezintă poveştile a 51 de personalităţi din aproape 40 de ţări de pe cinci continente, prin intermediul unor interviuri realizate de Kerry Kennedy timp de doi ani. Printre personalităţile intervievate se numără Václav Havel, Dalai Lama şi Elie Wiesel. 

Pentru a prezenta programul, Kerry Kennedy s-a întâlnit, miercuri, cu elevii de la Colegiul Naţional Sfântul Sava din Bucureşti, prilej pentru aceştia să-şi spună propriile puncte de vedere privind încălcarea drepturilor omului în România. Nepoata lui J. F. K. i-a încurajat pe elevi în demersul de a se afilia unor organisme care să promoveze respectarea drepturilor omului. "Veţi fi liderii acestei societăţi. Părinţii voştri, ca şi societatea, în ansamblu, au nevoie de voi, e nevoie să contribuiţi la construirea ei, pe principii corecte", le-a spus Kerry Kennedy.

Kerry Kennedy se află pentru prima dată în România, cu scopul de a lansa proiectul Fundaţiei "Robert F. Kennedy Europe", dar şi cartea "Spune adevărul puterii", apărută la Curtea Veche Publishing. Cele două evenimente fac parte dintr-un amplu proiect dedicat apărării drepturilor omului, iniţiat în 2000 la nivel internaţional, care mai include premiera piesei de teatru inspirată de carte, expoziţia de fotografie a câştigătorului Premiului Pulitzer, Eddie Adams, un simpozion dedicat drepturilor omului şi prezentarea unui curriculum educaţional destinat elevilor de liceu.

Mai multe articole despre:
elevi educaţie drepturile omului Kennedy