MENIU

Cum supravieţuiesc buticarii de pe Calea Victoriei, în timp ce magazinele de lux sunt obligate să renunţe?

Foto: fundatiacaleavictoriei.ro
Calea Victoriei, una dintre cele mai cunoscute artere ale Capitalei, este părăsită de firmele de lux. Cum supravieţuiesc buticurile, în timp ce luxul lasă în urmă vitrine goale aflaţi într-un material REALITATEA.NET.

Când spui Calea Victoriei, gândul te poartă la istoria Bucureştiului interbelic, la hoteluri luxoase, prăvălii, cafenele sau muzee. După anii 90, între cazinouri şi vitrine din ce în ce mai luxoase, au apărut şi magazine minuscule, umplute cu de toate, care o duc mult mai bine decât vecinele de marcă. Cum supravieţuiesc buticurile, în timp ce luxul se mută lăsând în urmă vitrine goale aflaţi într-un material REALITATEA.NET.

Va deveni vreodată Calea Victoriei o arteră destinată cu adevărat magazinelor de lux? Deşi asta îşi doresc proprietarii spaţiilor de închiriat din zonă, urmările crizei economice se văd tot mai mult pe strada istorică din centrul Capitalei. Singurele care reuşesc să supravieţuiască sunt buticurile, şi nu magazinele de lux, cum s-ar fi crezut.

Consultanţii imobiliari spun că amestecătura de magazine de lux cu mici buticuri, magazine alimentare şi vechi saloane de coafat îi îndepărtează pe reprezentanţii mărcilor de lux, care nu sunt siguri că acesta este locul potrivit pentru un magazin scump. În plus, şi banii ceruţi îi sperie pe posibilii chiriaşi.

\"Partea bună este că sursele din agenţiile imobiliare spun că multe dintre aceste spaţii sunt deja contractate. Sunt magazine care sunt în curs de amenajare al spaţiilor, asta înseamnă că în câteva luni de zile sperăm ca situaţia să pară mai îmbucurătoare\", a declarat Aura Voiculescu, directorul diviziei de retail din cadrul DTZ Echinox.

Preţurile pentru spaţiile de pe celebra arteră bucureşteană sunt de 80 până la 125 de euro pe mp, aşa că este lesne de înţeles de ce aproape 40% dintre spaţii au rămas goale, de la începutul acestui an.

Ca să-şi menţină imaginea de magazin de lux, un brand nu se poate muta într-un mall, chiar dacă acolo ar plăti o chirie mai mică. Proprietarii de spaţii mizează pe asta şi cel puţin pentru viitorul apropiat, luxul va mai umple câteva magazine noi pe Calea Victoriei.

Tot la REALITATEA.NET Magazin aflaţi cât de periculoasă este viaţa unui ofiţer de geniu în forţele terestre specialist în EOD, adică în neutralizarea şi distrugerea dispozitivelor explozibile.