MENIU

Cum se vinde muzica românească peste hotare

Foto: mondonews.ro

Relaţia cu jurnalistul, licenţierea sub un label internaţional, expedierea de CD-uri spre radiourile de afară, dar şi viralele sau un loc bun la Eurovision, fiecare poate fi de folos pentru promovarea cântăreţilor autohtoni.

Peste două milioane de unităţi ale pieselor „Angels“ şi „Save Me“ a vândut până în prezent Morandi în Rusia. În vara anului trecut trupa a susţinut nu mai puţin de 70 de concerte, după cum anunţă Universal Music România. De altfel, piesele au ajuns number one şi în Polonia, Cehia, Slovacia, Bulgaria şi Ucraina. Pe lângă talentul lui Moga şi Randi au pus umărul şi mai-marii labelului. „Am beneficiat de suportul şefilor casei de discuri, care, mai departe, au făcut cunoscut acest proiect companiilor Universal locale. Morandi au fost prezentaţi la Conferinţa Anuală a Directorilor Universal Music şi reprezentanţii Universal s-au angajat să susţină acest proiect“, dezvăluie din culisele labelului Ioana Feşnic, manager general al reprezentanţei româneşti.

"Pentru a reuşi peste graniţă îţi trebuie ceva foarte special ori în voce, ori în stilul muzical, ori în show-ul pe care ţi-l construieşti. Trebuie neapărat să vii cu ceva ce nu au ei, spune solistul Mihai Trăistariu, celebru pentru "octavele" sale. Trambulina lui a fost Eurovisionul din 2006, unde a ieşit pe locul al patrulea. Citeşte mai mult în Cotidianul