MENIU

Cum să faceţi economii în concediu

Foto: RTV

Recesiunea loveşte şi în concediile românilor, care strâng cureaua şi când vine vorba de vacanţe. Cei mai mulţi aleg anul acesta hoteluri cu mai puţine stele şi destinaţii unde pot ajunge şi cu maşina sau trenul.

Pentru pachetele mai ieftine, românii nu vor mai avea avantajele de care se bucurau în anii trecuţi. Adio zboruri charter la ore avantajoase sau camere prefenţiale cu vedere la mare. Ca să mai reducă din preţul vacanţei, agenţiile de turism au în ofertele lor şi hoteluri cu mai puţine stele şi vacanţe mai scurte - în loc de 10 zile, 5 sau 7.

În plus, mulţi turişti şi-au rezervat biletele încă din primăvară, atunci când a fost lansat programul "early booking", motiv pentru care au beneficiat de alte reduceri. În ceea ce priveşte destinaţiile preferate de români în an de criză, în top rămân, Bulgaria şi Grecia, destinaţii mai apropiate şi mai ieftine tocmai pentru că preţul pachetelor nu include şi transportul cu avionul.

Astfel, în timp ce la Mamaia la un hotel de patru stele cu mic dejun inclus, preţurile pentru 7 zile se învârt în jur de 900 de lei/pers, în Grecia sau Bulgaria un sejur în condiţii hoteliere similare costă între 150 şi 215 euro, urmând ca la începutul lunii viitoare să ajungă la 350-450 de euro.

Mai multe articole despre:
vacanţă concediu pachete turistice