MENIU

CSJ a decis ca Pandurii să nu fie programată în campionat dacă nu achită prima rată pentru Iordache!

Foto: NewsIn

Comisia pentru Statutul Jucătorului (CSJ) a dat, astăzi, câştig de cauză clubului Dinamo în litigiul cu Pandurii pentru transferul lui Iordache, iar formaţia gorjeană nu va fi programată în campionat dacă nu achită până joi 250.000 de euro, a declarat, pentru agenţia NewsIn, Constantin Dănilescu. Ulterior, Marian Condescu, preşedintele Pandurilor, a declarat că gruparea gorjeană va plăti în cel mai scurt timp suma datorată celor de la Dinamo.

"S-a decis ce era adevărat. Dacă Pandurii nu face dovada plăţii primei rate până mâine (n.r. joi) nu va fi programată în campionat. Trebuie să ne achite 250.000 de euro pentru a juca în prima etapă. Apoi, marţi se va pronunţa decizia şi în cazul celei de-a doua rate, tot de 250.000 de euro, chiar dacă în mod normal trebuie să se hotărască tot azi", a spus directorul sportiv al lui Dinamo, Constantin Dănilescu.

Dănilescu a comentat şi declaraţia lui Marin Condescu prin care acesta din urmă susţinea că nu poate plăti banii din cauza faptului că actul de transfer nu e valabil. "Păi cum să spună că a fost înregistrat la LPF pe 28 iulie şi pe 24 la noi. Poate nu ştie că pe 23 a fost înregistrat la cluburi, iar a doua zi la LPF. Să se uite pe acte. Nu suntem chiar atât de nebuni. El vrea doar să tragă de timp şi să păcălească opinia publică. A vrut să fie şmecher în fotbal", a mai explicat acesta.

Comisia de Disciplină a FRF a decis să nu mai programeze Pandurii în campionat dacă nu va achita până la începerea returului 500.000 de euro către Dinamo în schimbul lui Ilie Iordache, achiziţionat în vara trecută.

Telenovela Iordache-Pandurii-Dinamo

Condescu declarase zilele trecute că transferul lui Iordache nu a fost finalizat niciodată şi Dinamo mai trebuie să plătească un miliard de lei vechi pentru a-l transfera definitiv: "Borcea trebuie să ştie că a început să negocieze cu nişte specialişti. Poate să fie el specialist la arbitri, antrenori, dar îi trebuie o armată pentru noi. La 17 octombrie 2008, datoria lui Dinamo pentru transferul lui Vranjkovic, cu tot cu penalităţi care sunt de 1% pe zi, se ridică la peste 15 miliarde de lei vechi. Noi am vrut compensarea, dar au refuzat. La 31 decembrie 2008, Dinamo a recunoscut că are să ne dea aceşti bani. Sunt convins că Dinamo nu ar vrea să joace cu noi, îşi doreşte să câştige la masa verde. Dacă Dinamo ne dă 1 miliarde de lei vechi, atunci îl luăm pe Iordache, iar apoi îl lăsăm liber".

Preşedintele formaţiei gorjene a arătat şi o copie după legitimaţia lui Iordache, unde în ultimele două sezoane apărea legitimat doar la Pandurii, deşi Dinamo ar fi trebuit să îi facă revenirea. Conform altor documente prezentate, Iordache ar fi fost împrumutat la Pandurii de Dinamo până la 30 iunie 2009.

În replică, preşedintele CA al Dinamo, Nicolae Badea, a declarat, sâmbătă, că gruparea Pandurii Târgu Jiu încearcă să se sustragă temporar de la plata celor 500.000 de euro datoraţi în urma transferului lui Ilie Iordache şi nu are niciun fel de act pentru a demonstra contrariul. "Domnul Condescu a recunoscut în mai multe rânduri că are o datorie de 500.000 de euro către noi, ne-a şi trimis o scrisoare prin care cere stingerea litigiului. Din moment ce am primit mai multe corespondenţe de la Pandurii pentru că vrea să stingă litigiul, cum este doar împrumutat la ei? El vrea să ascundă sub preş anumite lucruri. E o tentativă de sustragere temporară de la achitarea datoriei către Dinamo", a spus Badea.

Pandurii anunţă că vor plăti celor de la Dinamo suma datorată

La scurt timp după aflarea deciziei CSJ, preşedintele Marin Condescu a anunţat că formaţia Pandurii Târgu Jiu va plăti suma de 250.000 de euro clubului Dinamo în contul primei rate din transferul lui Iordache, pentru a anula decizia CSJ prin care nu mai este programată în campionat.

"Vom plăti cei 250.000 de euro în cel mai scurt timp. 100% vom juca împotriva lui Dinamo şi vom merge acolo să câştigăm sau să facem egal", a declarat Condescu pentru agenţia NewsIn.

Partida Dinamo-Pandurii, din etapa a 18-a a Ligii I, este programată să se dispute pe 1 martie, de la ora 20:30.