MENIU

Criza ieftineşte casele

Foto: gandul.info

Criza ieftineşte casele şi pune la pământ piaţa imobiliară din România. Investiţiile se vor reduce drastic anul acesta, cu până la 80%. Mai mult, dezvoltatorii se concentrează acum pe zone cu potenţial mai ridicat precum Polonia, Cehia sau Ungaria, arată un studiu al unei importante companii.

Construcţiile au intrat într-o etapă pe care specialiştii o numesc de conservare. Asta înseamnă că 70% dintre proiectele la care au început lucrările după 2006 sunt blocate sau scoase la vânzare arată un studiul al companiei Cushman & Wakefield.

Pentru că băncile nu mai dau credite, iar clienţii sunt tot mai puţini, preţurile apartamentelor noi şi vechi au scăzut, de la începutul lui 2008 până acum cu mai mult de 35%.

Ieftinirile nu se opresc însă aici, spun specialiştii. Urmează un al doilea val, astfel încât la finalul anului, apartamentele noi şi vechi vor fi mai ieftine cu încă 30%. De exemplu, un apartament cu 2 camere care anul trecut costa 120.000 de euro, acum este oferit spre vânzare cu aproximativ 85.000 de euro. La finalul anului însă, l-aţi putea cumpăra chiar şi cu 60.000 de euro. Există şi oraşe care ar putea fi afectate mai puţin de criza imobiliară. Este vorba despre zonele în care rata şomajului se va menţine constantă, cum ar fi Bucureşti, Constanţa, Cluj sau Braşov.

Mai multe articole despre:
Case imobiliare ieftinire