MENIU

Criza financiară îi lasă fără gloanţe şi combustibil pe poliţiştii comunitari din Suceava

Foto: RTV

Criza şi bugetul mic îi lasă fără pistoale în toc şi benzină în rezervoarele maşinilor de serviciu pe poliţiştii comunitari din Suceava. Arma lor a rămas vorba bună în aplanarea conflictelor şi spun că se bazează pe noroc atunci când ies pe teren.

Cei 132 de poliţişti comunitari din Suceva trebuie să împartă zece pistoale. Gloanţele sunt şi ele limitate, iar patrularea se face pe jos, maşinile din dotare fiind folosite doar în cazuri de urgenţă.

"Ne apărăm vorbindu-i frumos, încercăm să aplanăm situaţia, solicităm echipa de intervenţie", a spus agentul Avasiloaie Claudia.

Echipa de intervenţie înseamnă, de fapt, colegii care au pistoale şi maşini, iar ambele nu ajung decât la o mână de poliţişti. "Avem trei maşini şi ne-ar mai fi trebuit. A trebuit să raţionalizăm şi consumul de carburanţi", a explicat colonelul Viorel Horodenciuc.

Primarul din Suceava ar vrea să le uşureze munca poliţiştilor dar nu-l lasă criza financiară. Aşa că poliţiştilor comunitari nu le rămâne altceva de făcut decât să aştepte să treacă criza.