MENIU

Criza financiară goleşte sălile de de conferinţe ale hotelurilor din ţară

Foto: Realitatea TV

Criza financiară loveşte şi în hotelieri! Reducerea bugetelor din marile companii e simţită de cei care găzduiesc evenimente business. Foarte multe firme au renunţat la organizarea de astfel de întâlniri de afaceri, iar acum în sălile de conferinţe bate vântul. Hotelierii încearcă să supravieţuiască perioadei de criză prin pachete promoţionale, sau prin reduceri substanţiale.

Mici atenţii din partea hotelului, sau mese de afaceri cuprinse în preţ. Aşa încearcă hotelierii din Sibiu să atragă clienţii în această perioadă dificilă din punct de vedere financiar.

"Am căutat metode de prevenire, oarecum de ocolire a crizei respective în ideea în care am pregătit pachete integrate", a declarat Silvana Romoşan, sales&marketing manager.

La Timişoara, sălile de conferinţe sunt mai mult goale. Afectate sunt atât hotelurile mari cât şi cele mici care s-au trezit fără contracte. Tarifele pentru închirierea unei săli variază de la 150 de euro până la 4.500 de euro în funcţie de cerinţe.

Până acum, întâlnirile de afaceri sau team-buliding-urile creşteau profiturile hotelierilor cu peste 20%. Acum, însă, criza a făcut ca în Cluj-Napoca încasările să fie cu 30% mai mici faţă de anul trecut.

Hotelierii îşi pun speranţele în această toamnă când, spun ei, este sezonul conferinţelor şi a evenimentelor business. 

Mai multe articole despre:
hoteluri închiriere criza financiară