MENIU

Criza financiară din America va dura ani de zile, spune Obama

Foto: Realitatea TV

Criza financiară din America va dura ani de zile, nu doar luni. Avertismentul a fost făcut de de preşedintele Barack Obama, în discursul său săptămânal de la radio.

Liderul de la Casa Albă le-a dat concetăţenilor săi şi o veste bună: administraţia pregăteşte o strategie de revigorare a sistemului financiar, care să favorizeze acordarea de credite americanilor de rând dar şi companiilor.

"Americanii ştiu că vor trebui ani pentru redresarea economiei - şi nu luni. Însă, nu vor avea răbdare dacă îi dăm voie politicii să ae implice în acţiunea de salvare. Iar economia noastră va continua recesiunea. De aceea cer Senatului să adopte planul acesta, astfel încât să le dăm oamenilor locurile de muncă înapoi şi să începem munca de lungă durată şi grea pentru scoaterea economiei noastre din criză", a precizat preşedintele SUA, Barack Obama.

Obama a fost zgârcit cu detaliile planului, dar a ţinut să precieze că nu-i va îmbogăţii pe cei bogaţi. Senatul va examina documentul săptămâna aceasta. Camera Reprezentanţilor a adoptat documentul într-o primă formă în urmă cu câteva zile. 

Mai multe articole despre:
americani Barack Obama criză economică