MENIU

Criza economică a înmulţit numărul de escroci

Foto: johntp.com

Criza economică a înmulţit escrocii. O arată datele Inspectoratului General al Poliţiei Române care se confruntă cu tot mai multe infracţiuni economice. În primele două luni ale anului, numărul înşelătoriilor cu cecuri fără acoperire a fost de patru ori mai mare faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Mulţi dintre patroni au încercat să îi păcălească pe furnizori cu cecuri false. Înşelătoriile au ieşit la iveală la bancă, unde clienţii au descoperit că în conturi nu exista niciun leu.

Potrivit Poliţiei Române, în primele două luni ale anului 2008 au fost reclamate peste 400 de cazuri de cecuri refuzate la plată. În ianuarie-februarie 2009 au fost peste 1300 de astfel de infracţiuni. Totodată, a crescut mult şi numărul dosarelor de evaziune fiscală: de la 1700 anul trecut, la peste 2800 în acest an.

Şi numărul înşelăciunilor a crescut cu 160%. Poliţiştii de la serviciul de investigare a fraudelor se confruntă şi cu mai mulţi vânzători de softuri, muzică sau filme pirat. Infracţiunile la legile drepturilor de autor sunt de două ori mai multe decât anul trecut.

Mai multe articole despre:
infracţiuni escroci