MENIU

Criza afectează şi scrutinul europarlamentar: autorităţile recondiţionează materiale de la alegerile anterioare

Foto: emaramures.ro

Buget de austeritate pentru organizarea alegerilor europarlamentare. Banii sunt puţini aşa că nici nu poate fi vorba de materiale noi pentru amenajarea secţiilor de votare. În aceste condiţii, primarii trebuie să se descurce cu ce-a rămas de la alegerile trecute.

Angajaţii primăriilor s-au apucat să recondiţioneze urnele şi cabinele de vot rămase prin depozite. Bate vânt de criză şi prin cabinele de votare din comuna Râfov, judeţul Prahova. Nu sunt bani pentru materiale noi aşa că cele vechi sunt tocmai bune.

Nu contează cum arată urnele de vot, important este că se îndeplinesc alte condiţii impuse de Uniunea Europeană, cum ar fi amenajarea rampei pentru persoanele cu handicap. Angajaţii Primăriei din Focşani recondiţionează de zor vechile urne şi cabine de vot. "Faţă de anul trecut, avem cam la jumătate suma alocată pentru europarlamentare", a declarat un inspector al Primăriei Focşani, Neculai Vlăsceanu.

Buget de austeritate şi la Braşov. Primarii comunelor din judeţ trebuie să amenajeze secţiile de votare cu materiale rămase prin depozite. În total, pentru cele 487 de secţii din judeţul Braşov a fost alocat un buget de 20.000 de lei.