MENIU

Cristian Vlădescu, propus pentru Sănătate, spune că lucrează în domeniu de 20 de ani

Foto: revistapresei.hotnews.ro

Profesor doctor Cristian Vlădescu, propus de Lucian Croitoru pentru funcţia de ministru al Sănătăţii, a spus că a acceptat să fie inclus în cabinetul premierului desemnat de Băsescu date fiind pregătirea şi experienţa sa, cu 20 de ani de management sanitar.

"Faptul că sunt preşedintele Comisiei Prezidenţiale pentru Analiza şi Elaborarea Politicilor din Domeniul Sănătăţii Publice din România a cântărit la fel de mult cum a cântărit şi propunerea preşedintelui Băsescu de a accepta preşedinţia aceleiaşi comisii (...).

Profesia mea este de profesor de sănătate publică şi management sanitar, cu asta mă ocup de 20 de ani, asta cred că pot să fac mai bine decât alte lucruri, asta am făcut în ultimii 20 de ani pentru Guvernul României, pentru organizaţii mondiale, internaţionale, gen Organizaţia Mondială a Sănătăţii, Banca Mondială, diferite alte guverne care au apelat la serviciile mele de politici de sănătate", a declarat Vlădescu, la Realitatea TV.

Cristian Vlădescu a mai precizat că nu este membru al niciunui partid politic şi că a acceptat propunerea lui Croitoru joi. "Până ieri (joi - n.r.), a fost trimis un CV, am discutat câteva lucruri, ieri am acceptat finalmente, azi având doar o întâlnire pentru program, azi am trimis nişte materiale care să facă parte din programul de guvernare, domnia sa a acceptat", a precizat Vlădescu.

Prof. dr. Cristian Vlădescu a fost preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS) între martie 2005 şi februarie 2007. Înainte de a fi numit la conducerea CNAS, a fost secretar de stat în Ministerul Sănătăţii. A fost revocat din funcţie de premierul Călin Popescu Tăriceanu, care l-a acuzat, într-o emisiune difuzată de TVR, că nu a putut cheltui fondurile colectate din Sănătate. În replică, Vlădescu a afirmat că revocarea sa a fost făcută la propunerea ministrului Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, despre care a spus că l-a dezinformat pe premierul Tăriceanu în privinţa sa.

Mai multe articole despre:
ministru medic Cristian Vlădescu Lucian Croitoru