MENIU

Cristian Preda susţine că toţi liderii politici care au cumpărat ştiri ar trebui să demisioneze, precum Ridzi

Foto: NewsIn

Europarlamentarul PD-L, Cristian Preda, a declarat miercuri la Realitatea FM, că toţi liderii de partide care "au cumpărat ştiri sau bunăvoinţă" de la trusturile de presă ar trebui "să facă ceea ce a făcut Ridzi, şi anume să demisioneze".

Cristian Preda a comentat demisia ministrului Tineretului şi Sportului, Monica Iacob Ridzi, afirmând că "e un lucru sănătos că se reacţionează la ceea ce opinia publică avansează". "Eu am spus-o şi acum două săptămâni, mi se pare că felul în care e gestionată public această situaţie foarte delicată face un rău şi PDL-ului şi Guvernului, premierului Boc în primul rând", a precizat fostul consilier prezidenţial.

De asemenea, europarlamentarul PD-L a declarat că, după scandalul Ridzi, "concluziile sunt evidente". "Dacă nu miniştri, nu cum s-a întâmplat în cazul lui Ridzi, un ministru, ci lideri de partide au cumpărat ştiri sau bunăvoinţă atunci trebuie să facă ceea ce a făcut Ridzi, şi anume să demisioneze", a susţinut  Preda.

Întrebat cum îşi explică momentul demisiei Monicăi Iacob Ridzi, europarlamentarul PD-L a afirmat că este "pe poziţia pe care a exprimat-o şi preşedintele ieri(marţi, n.red.), şi anume că demisia trebuia să fie imediată".

Referitor la afirmaţia preşedintelui Traian Băsescu despre "afacerea urâtă dintre politicieni şi presă", fostul consilier prezidenţial a răspuns că nu deţine informaţii directe pe această temă.

"Mie nu mi-a cerut niciodată vreun trust de presă vreun ban. Dacă vreun partid politic, cel din care fac parte, a făcut vreun aranjament cum spune preşedintele, atunci liderii acestor partide trebuie să tragă concluziile".

"Dincolo de chestiunea legalităţii sau ilegalităţii, pentru că trebuie să facem această separaţie, îmi pare rău să fiu foarte didactic. Una este chestiunea legalităţii şi alta este chestiunea responsabilităţii politice, poţi să fii impecabil, să fii un înger din punct de vedere legal, dar să fii un politician care nu se descurcă, care nu are, altfel spus, abilităţile necesare. Ori mie mi s-a părut că zile şi săptămâni în şir a trebuit PD-L înainte de toate, premierul Boc, ca şef al Guvernului, cu toţii am trebuit să purtăm această povară", a mai explicat Preda, referindu-se la momentul în care Monica Iacob Ridzi a ales să demisioneze.

Monica Iacob Ridzi a anunţat marţi demisia spunând că familia ei nu mai poate suporta situaţia, şi a subliniat, din nou, că nu este vinovată şi că nu are nimic de ascuns.