MENIU

Cristian Diconescu: Nu sunt mulţumit de întregul corp diplomatic

foto: NewsIN

Ministrul de Externe, Cristian Diconescu, nu este mulţumit de toţi diplomaţii români şi consideră că aceştia ar trebui să intre în MAE nu doar pe baza unui examen sau a condiţionalităţii cunoaşterii a două-trei limbi străine. Cristian Diaconescu vrea ca selecţia celor care intră în MAE "să treacă de strictul examen oarecum dificil de a-ţi crea o opinie".

Cristian Diaconescu vrea ca selecţia celor care intră în MAE "să treacă de strictul examen oarecum dificil de a-ţi crea o opinie de acum". 

"Nu sunt mulţumit de întregul corp diplomatic. Nu sunt mulţumit, mai ales pentru că nu există un plan de carieră. Îmi doresc ca cine vine în MAE să creadă mai mult în demnitate şi într-o meserie curată şi sigură pentru mulţi ani decât în bani. Este o meserie ce presupune o capacitate de pregătire profesională şi de interes pentru a-ţi servi ţara poate mult mai puţin pragmatic, dar mult mai interesant. Asta pentru că ai un câştig major: stima pentru tine însuţi", a spus ministrul.

"Dorim să facem împreună cu universităţile un head hunting în legătură cu cei care îşi doresc anumite componente profesionale apropiate MAE. Am vrea să vedem cum arată un negociator politico-diplomatic. Am dori să avem oameni care să ştim de la intrare ce îşi doresc, pentru că una e să fii diplomat la un post bilateral în Asia, alta e să fii diplomat la un post bilateral în Europa occidentală şi alta e să fii reprezentant la o organizaţie internaţională", a mai spus Cristian Diaconescu.