MENIU

Cristian Diaconescu: Oprea ar putea fi sancţionat în PSD din cauza numirii lui Ardelean

Foto: gandul.info
Bogdan Olteanu: Astăzi vom primi un nou semnal că preşedintele Băsescu conduce acest Guvern şi nu alianţa PD-L - PSD

"Numirea lui Virgil Ardelean ca şef al serviciului de informaţii al MAI nu a fost discutată în interiorul coaliţiei PSD – PD-L şi nici în interiorul PSD, iar dacă se constată abateri disciplinare ale lui Gabriel Oprea, vor fi aplicate sancţiuni", a declarat vicepreşedintele PSD Cristian Diaconescu.

"Într-adevăr, spre deosebire de alte situaţii - ca de exemplu OUG pentru cumulul salariu-pensie şi numirea altor secretari de stat -, când au existat consultări, pentru numirea lui Virgil Ardelean a lipsit un dialog intern", a declarat Cristian Diaconescu.

Ministrul de Externe a explicat că "fiecare ministru rămâne totuşi membru al partidului său". "Dacă în cazul lui Oprea se constată că au existat abateri disciplinare de la algoritmul de numire a secrtarilor de stat, fără o informare a conducerii PSD, atunci se poate lua în considerare o sancţiune", a completat acesta.

Diaconescu a arătat că este important ca actuala coaliţie de guvernare să se armonizeze şi ca, în acelaşi timp, PSD să nu-şi piardă identitatea. "Intrăm într-un an greu, iar guvernarea - dacă mai vrea să fie eficientă -, trebuie să aibă o disciplină, o anumită raţionalitate în spatele fiecărei adresări publice. Trebuie găsită o armonizare, dar, bineînţeles, nu până la a pierde din identitatea de stânga", a punctat şeful diplomaţiei.

Personalitate controversată, Virgil Ardelean, cunoscut sub numele de "Vulpea", este din nou şef al Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă (DGIPI) a Ministerului Administraţiei şi Internelor, în locul lui Petru Albu, a anunţat, vineri, Gabriel Oprea.

În replică, liberalul Bogdan Olteanu a declarat că PSD, mai mult decât sigur, va constata că nu are puterea necesară de a-l sancţiona pe Gabriel Oprea. Mai mult, acesta crede că "astăzi (n.r. duminică) vom primi un nou semnal că preşedintele Băsescu conduce acest Guvern şi nu alianţa PD-L - PSD".

Ministrul Administraţiei şi Internelor a refuzat să facă declaraţii, sâmbătă, după ce Liviu Dragnea, coordonatorul miniştrilor PSD, a anunţat că numirea lui Virgil Ardelean ca şef al DGIPI a provocat nemulţumiri în partid şi că acest subiect va fi discutat, mâine, de biroul permanent al PSD. Potrivit lui Dragnea, nici Mircea Geoană, nici alţi lideri de partid nu au fost consultaţi de Gabriel Oprea în legătură cu numirile secretarilor de stat şi în special a lui Virgil Ardelean la şefia DGIPI şi că cei de la PSD au aflat din presă de aceste numiri. "E destul de nefericit că Mircea Geoană a aflat de la televizor, probabil şi Gabriel Oprea a avut o anumită motivaţie", a spus acesta.

Mai multe articole despre:
PSD Cristian Diaconescu PD-L Gabriel Oprea