MENIU

Cristian Diaconescu: Coaliţia trebuie să propună urgent candidatul pentru postul de comisar european

Foto: Realitatea.net

Coaliţia trebuie să propună urgent candidatul pentru postul de comisar european. Atenţionarea vine de la ministrul Afacerilor Externe, Cristian Diaconescu. Din punctul său de vedere, Dacian Cioloş este considerat favorit, însă susţine că "orice alta variantă este de asemenea posibilă".

Coaliţia de guvernământ trebuie să se pună de acord urgent în privinţa numelui candidatului pe care România îl propune pentru un post de comisar european, dacă Bucureştiul doreşte să obţină un portofoliu important precum cel al Agriculturii, a declarat, la Realitatea FM ministrul de Externe Cristian Diaconescu.

"Ar fi fost bine dacă ştiam de ieri (n.r.: luni), de exemplu, pe cine propunem pentru postul de Comisar european ce revine României", a adăugat Diaconescu, pentru a sublinia urgenţa cu care partidele coaliţiei de guvernământ trebuie să se puna de acord în privinta numelui candidatului.

Dacian Cioloş poate fi considerat favorit, orice alta variantă e de asemenea posibilă, mai spune ministrul Cristian Diaconescu.

Europarlamentarul social democrat Adrian Severin s-a plâns anterior ca România nu face suficiente demersuri pentru a-şi asigura un post de comisar european cu greutate.