MENIU

Cristian Diaconescu a discutat cu membrii comunităţii evreieşti din SUA despre criza financiară

Foto: wordpress.com

Ministrul de Externe, Cristian Diaconescu, care se află într-o vizită oficială în SUA, a avut întrevederi cu importanţi reprezentanţi ai comunităţii evreieşti, cu care a discutat despre criza economică mondială şi despre construirea unui monument al Holocaustului în România.

La începutul vizitei pe care o efectuează în SUA, Cristian Diaconescu a avut întrevederi cu rabinul Andrew Baker - director pentru afaceri internaţionale al American Jewish Comittee - şi cu Daniel Mariaschin, vicepreşedinte executiv al B'nai B'rith International.

Potrivit unui comunicat MAE, pe agenda discuţiilor s-au aflat actuala criză economică şi financiară mondială şi relaţiile foarte bune pe care, în mod tradiţional, România le are cu reprezentanţii comunităţilor evreieşti.

Totodată, ministrul român de Externe a transmis deschiderea României pentru construirea unui monument al Holocaustului. În opinia şefului diplomaţiei române nu ar trebui să existe dificultăţi în finalizarea acestui proiect, având în vedere că în România nu se manifestă acţiuni antisemite.

Mai multe articole despre:
SUA Holocaust Cristian Diaconescu MAE Rabin