MENIU

Cristi Minculescu va pleca în Germania pentru transplant

Foto: realitatea.net

Mai sunt doar câteva zile până când Cristi Minculescu, solistul trupei Iris va pleca spre Germania, pentru transplantul de ficat de care are nevoie. Timp de aproape trei săptămâni, artistul s-a pregătit clinic pentru ca intervenţia să fie făcută fără riscuri.

În luna februarie Cristi Minculescu a fost pentru câteva zile în Germania, la o clinică de lângă Munchen pentru investigaţii de rutină. Rezultatele analizelor au arătat că artistul are nevoie de un transplant de ficat, din cauza bolii pe care a moştenit-o de la tatăl său, polichistică hepato-renală.

Medicii germani au stabilit tot atunci că soţia sa, Rodica Minculescu este un donator compatibil, astfel că amândoi au fost supuşi unei serii de analize amănunţite. Pentru a-l proteja pe Cristi, colegii din trupa Iris au anulat turneul care ar fi trebuit să înceapă în februarie, la Timişoara. 

Cei 47.000 de euro necesari pentru transplant vor fi plătiţi de Ministerul Sănătăţii, însă celelalte cheltuieli vor fi acoperite de familia artistului.