MENIU

Crin Antonescu: PD-L a făcut o politică din cumpărarea de parlamentari

foto: NewsIN
Antonescu: Să înlăturăm un Guvern care a consumat ultimele rezerve de demagogie şi incompetenţă
Antonescu: Putem să dăm şansa economiei româneşti să se mişte

Crin Antonescu, preşedintele PNL, a înfierat în discursul său practica PD-L de a cumpăra parlamentari şi a acuzat acest partid de faptul că duce mai departe viciile politicii româneşti. Antonescu a spus că acest guvern va cădea pentru că a ratat tot şi că parlamentarii trebuie să voteze moţiunea cu gândul la viitor.

Preşedintele PNL Crin Antonescu a spus la începutul discursului său că moţiunea de cenzură a fost iniţiată de partidul său şi UDMR înainte de anunţul Guvernului că îşi va asuma răspunderea şi nu are nicio legătură cu legea pensiilor.  

Antonescu a spus că acest guvern va cădea, dar acest lucru nu trebuie să îi mulţumească pe parlamentari. "Important este ca noi să privim în viitor care să înceapă cu gestul nostru de astăzi", a spus liderul liberal care a făcut un bilanţ al şomerilor, încasărilor bugetare şi IMM-urilor cu activitatea întreruptă din ultimele nouă luni.   El a mai trecut în revistă viciile politicii româneşti din ultimii 20 de ani: demagogia, incompetenţa, populismul şi corupţia.

"Acest Guvern a bătut orice record de demagogie. Nu vorbiţi de faptul că privilegiile parlamentarilor încep cu posibilitatea de a fi cumpăraţi de către unii ca dumneavoastră şi dacă întotdeauna, din păcate, graniţa onoarei a fost trecută încoace şi încolo de unii şi de alţii niciodată cu atâta cinism cineva nu a făcut politică de partid şi guvernamentală din cumpărarea de parlamentari. Vă spun şi dumneavoastră şi parlamentarilor pe care i-aţi cumpărat că acestor lucruri li se vor pune capăt. Banii trec, onoarea rămâne. Sunteţi Guvernul şi partidul cel mai lipsit de onoare din istoria României. PD-L este pericolul cel mai mare pentru România. PD-L, astăzi, nu face decât să ducă spre perfecţiune viciile clasei politice româneşti. Acest Guvern va cădea, pentru că a ratat tot", a spus Antonescu care a punctat că actualul Executiv "s-a întors cu spatele la ceea ce înseamnă viaţa de zi cu zi a românilor".

Antonescu a spus că este nevoie de un nou început după căderea Guvernului actual. "Vreau să folosim toţi acest moment ca pe un nou început. Un nou prim-ministru, un nou guvern şu un nou preşedinte. Să începem de azi să facem lucrurile pe care ştiţi că trebuie să le facem. Să facem un pas sincer, simplu, onest. Să înlăturăm un Guvern care a consumat ultimele rezerve de demagogie şi incompetenţă.  Emil Boc este produsul ultimilor 20 de ani de pollitică. Guvernul său este cel care adună în aceatsă agonie a regimului Băsescu toate relele politicii româneşti, dar nu le-au inventat ei. Putem să dăm şansa societăţii româneşti să trăiască normal, de a fi o ţară izolată care nu mai pierde partida unui comisar european. Putem să dăm şansa economiei româneşti de a se mişca. Avem din ce în ce mai puţini bani şi nu aveţi decât ideea de a pune taxe. Când vorbiţi de Legea pensiilor, nu aţi vorbit despre faptul că îi condamnaţi pe români să muncească până la moarte. Nu vorbiţi de faptul că pensiile scad. Prin această lege daţi iluzia demagogică şi populistă că tăind câteva pensii mari, lucru cu care suntem de acord, nu îi ajutaţi cu nimic. Votul de astăzi care însemană căderea celui mai penibil Guvern din istoria României este şansa să îneţlegem că vremea incompetenţei, a demagogiei a trecut", a mai declarat de la tribuna Parlamentului liderul liberal.