MENIU

Crin Antonescu: Parlamentul a murit

FOTO: NewsIn
Antonescu: Preşedintele trebuia să ia o poziţie fermă, fără echivoc, în privinţa faptului că un ministru al României refuză să respecte legea

Preşedintele Partidului National Liberal, Crin Antonescu, a comentat duminică, în cadrul unei conferinţe de presă, ultimele scandaluri şi incidente, din Parlament şi din cazul Mircea Băsescu, afirmând chiar că Parlamentul României a murit şi mai are doar un rol decorativ.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a făcut o serie de declaraţii cu privire la lipsa de acţiune a preşedintelui Traian Băsescu faţă de interceptările ilegale din cadrul Parlamentului, subliniind că acesta ar fi trebuit să ceară mai multe detalii despre cum a fost posibil.

"Preşedintele trebuia să ia o poziţie fermă, fără echivoc, în privinţa faptului că un ministru al României refuză să respecte legea. Mă refer la doamna ministru Udrea, la atitudinea domniei sale faţă de comisia parlamentară de ancheta legată de activitatea sa. Preşedintele ar fi trebuit să ceară primului ministru să o dea afară, pur şi simplu, pe doamna ministru. Ar fi trebuit să ceară şi demisia preşedintei Camerei Deputaţilor, Robertei Anastase pentru modul în care blochează o anchetă parlamentară", a declarat preşedintele PNL.

Crin Antonescu a făcut referire şi la cazul Mircea Băsescu, spunând că Traian Băsescu nu ar fi trebuit doar să se scuze, ci să afle cine mai are atribuţii în acest sens şi ar putea să se afle în stare de incompatibilitate.

Preşedintele PNL a mai spus şi că Parlamentul a murit în România, afirmând că acesta şi-a pierdut rolul în statul de drept, legile importante urmând a fi trecute prin asumarea răspunderii.

Nici preşedintele PSD, Mircea Geoană, nu a scăpat de acuzele preşedintelui liberal, spunând că tăcerea lui vizavi de recentele scandaluri este cel puţin suspectă.