MENIU

Crin Antonescu: Nu sunt dispus să ofer cuiva garanţii că va fi într-o postură privilegiată dacă voi fi preşedinte

Antonescu: Nu m-am gândit la un viitor premier
foto: NewsIN
Antonescu: Preşedinţia României nu este doar afacerea partidelor politice, este afacerea unei întregi naţiuni

"Partidul m-a determinat să candidez, nu pot numi o anumită persoană. Dinu Patriciu doar susţine candidatura mea", spune candidatul PNL pentru Cotroceni, Crin Antonescu, care anunţă că doreşte o campanie transparentă financiar. Antonescu, care se autocaracterizează ca fiind un om mult mai liber decât contracandidaţii, spune că actualul guvern va demisiona, iar schimbarea preşedintelui va aduce transformare în toate partidele din România.

"Guvernul actual va fi schimbat prin demisie. Emil Boc va demisiona, pentru că va lua act de faptul că electoratul român a dat un vot acestui program (programul Crin Antonescu-n.r.). Eu nu îmi voi dedica mandatul demiterii lui Emil Boc. Nu am promis PNL că dacă eu voi câştiga, va foma guvernul. Nu m-am gândit la un viitor premier. În această campanie eu nu vreau să îmi întăresc candidatura cu cineva pe care să îl iau de braţ", a spus Crin Antonescu care  nu crede că raportul comisiei  Parlamentare ce îl vizează pe Călin Popescu Tăriceanu îi va afecta imaginea.  

Antonescu spune că ccea ce îl diferenţiază de ceilalţi candidaţi este faptul că nu este prizonierul unui partid, al propriei familii sau al unui clan politic. "Nu sunt un om care să aibă de plătit datorii unor grupuri financiare, de media. Sunt un om mult mai liber decât dânşii dacă dânşii sunt în vreo măsură liberi", aşa s-a caracterizat candidatul PNL care a admis că "mult din soarta partidului se joacă în jurul acestei candidaturi". 

Pentru viitoarea campanie electorală, Antonescu admite că, faţă de ceilalţi candidaţi, el are mai puţine resurse  organizatorice, mediatice şi  financiare.  În acest sens, el se declară dispus să discute cu cât mai mulţi oameni în mod direct şi respinge ideea că opoziţia este un avantaj.

Candidatul PNL pentru Cotroceni spune că nu are nicio înţelegere politică pentru turul al doilea. "Orice susţinere din partea oricui este binevenită, dar nu sunt dispus să ofer cuiva garanţii că va fi într-o postură privilegiată dacă eu voi deveni preşedinte în sensul unui troc. Preşedinţia României nu este doar afacerea partidelor politice, doar a candidaţilor la această funcţie, este afacerea unei întregi naţiuni  şi suntem un pic impostori dacă ne apucăm să negociem voturi pe care chiar noi le-am primit", a declarat Crin Antonescu.

Acesta a respins ideea că ar fi portocaliu şi că ar dori refacerea alianţei D.A. "nu există o listă cu proscrişi, cum nu există o listă cu favoriţi", mergând pe ideea că preşedintele ţării trebuie să aibă un dialog cu toată lumea.  "Pentru mine există atitudini, mentalităţi şi practici care sunt proscrise. Pentru mine nu are importanţă să guverneze cineva anume, ci să o facă într-un anumit fel", a adăugat Antonescu. 

Candidatul PNL la preşedinţie spune că militează pentru servicii secrete "democratice şi performante".  "Vreau un preşedinte care să conlucreze democratic cu servicii care îşi văd democratic de treaba lor".