MENIU

Crin Antonescu neagă orice alianţă cu PD-L

Foto: NewsIn

Obligaţia oamenilor politici, într-un sistem democratic, este să se alieze la nevoie, chiar dacă nu se plac. Problema României este, însă, cum se constituie coaliţiile, de obicei pe mici interese şi nu pe mari obiective, a spus prezidenţiabilul Crin Antonescu, într-un amplu interviu acordat jurnaliştilor de la Evenimentul zilei.

"PSD-ul, cu toate păcatele lui, evidente şi chiar în creştere unele dintre ele, este un partid cu care se poate pune această problemă a unei alianţe, în schimb ce PDL-ul lui Traian Băsescu este un partid cu uşile şi ferestrele închise, incapabil de dialog şi, cum am spus de atâtea ori la figurat, fără o personalitate juridică", a spus Crin Antonescu, într-un interviu acordat .

Mai mult, spune liberalul, mesajul lui Traian Băsescu potrivit căruia una dintre opţiunile PD-L-ului ar fi încheierea unei alianţe cu PNL, "nu era un mesaj destinat mie sau partidului, era destinat unui anumit electorat, să-i facă figură democratică şi umană candidatului Băsescu". 

Potrivit ultimului sondaj CURS dat publicităţii luni, între electoratul lui Crin Antonescu şi cel al lui Traian Băsescu ar exista o anumită compatibilitate. Cu toate acestea, liberalul rămâne pe poziţii şi neagă orice alianţă cu democrat-liberalii. 

"În principiu, Partidul Democrat - fost aliat, adversar al PSD-ului, membru al Partidului Popular European - este mai aproape de PNL. În realitate, PD-L-ul nu este un partid de dreapta, nu este un partid cu care se poate dialoga, nu este nici un partid cu care se poate construi. E un partid de care trebuie să te fereşti", spune Crin Antonescu.

Candidatul liberal a avut şi o critică la adresa ziarului "Adevărul", patronat de Dinu Patriciu, omul de afaceri pe care l-a acuzat că l-a pus într-o situaţie delicată atunci când a vorbit de "premierul Geoană": "Într-o democraţie, orice instituţie media serioasă este obligată să ofere minime informaţii despre politică". Adversarul lui Antonescu rămâne, însă, Traian Băsescu, pe care îl acuză că este "parţial responsabil" de debandada şi isteria din societate. 

Citeşte interviul integral

Mai multe articole despre:
Alianţă PNL Traian Băsescu vot Crin Antonescu PD-L