MENIU

Crin Antonescu le cere liberalilor ca, pe 7 iunie, să determine un vot împotriva actualei puteri

Foto: NewsIn

Crin Antonescu, preşedintele PNL, a explicat, în discursul susţinut, joi, cu ocazia lansării candidaţilor partidului pentru Parlamentul European, că liberalii au datoria ca, în cadrul eurocampaniei, să atace guvernarea, miza fiind ca votul românilor de pe 7 iunie să se constituie într-un vot de blam al puterii.

"În faţa acestei puteri care s-a lăţit peste ţară ca o boală, care nu a făcut decât să împartă România în feude, confirmate sau redesenate, nu suntem din punct de vedere politic decât noi. Nu putem lăsa această campanie electorală doar discuţiilor despre PE, pentru că ceea ce se întâmplă în România n-are nimic comun cu Europa, cu drepturile, libertăţile şi democraţia europeană. E datoria noastră să îi facem pe cetăţenii României să înţeleagă că, la 7 iunie, dau răspuns nu doar la întrebarea "cine merge în Europa şi ne reprezintă?", ci dau răspuns dacă această putere şi direcţia în care aceasta duce România mai pot fi menţinute", a spus Antonescu.

"Intrăm într-o campanie electorală în care, vreau să fiu sincer din capul locului, nu putem discuta doar despre Europa şi instituţii europene, nu putem discuta doar despre reprezentarea în PE, pentru că nu suntem într-o situaţie normală, într-un context normal, cu o guvernare şi cu o clasă politică normală", a completat Antonescu.

Pornind de la această afirmaţie, liderul PNL a argumentat raţiunile pentru care este imperios necesar ca, în campania pentru Parlamentul European, românilor să li vorbească despre situaţia politică internă.

Liderul PNL a folosit prilejul de a adresa noi critici preşedintelui şi puterii executive. Antonescu s-a referit la raportarea preşedintelui ţării faţă de promulgarea Legii măririi salariilor profesorilor: "Acum şase luni, a spus că o face cu convingere şi în deplină cunoştinţă de cauză, în urmă cu trei luni a spus că a promulgat-o cam în silă, în prezent ne spune că a promulgat-o din greşeală. Probabil că la toamnă o să ne spună că nici n-a promulgat-o", a comentat, ironic, liberalul.

"Traian Băsescu este ca un chelner care mai greşeşte nota, dar niciodată în defavoarea lui, ci a celor care plătesc", a catalogat Antonescu felul de a se comporta al preşedintelui.

"Pentru greşelile acestea există o plată şi este misiunea noastră, în această campanie, să vorbim despre responsabilitate, despre greşeli şi să-i chemăm pe români să plătească celor care au greşit acolo unde-i doare - la vot, la 7 iunie, la toamnă la prezidenţiale", a subliniat liderul PNL.

În final, Antonescu a subliniat că liberalii trebuie să folosească eurocampania pentru a le arăta guvernanţilor că România "nu este ţara lor". "Noi avem datoria ca în această campanie să vorbim despre ei şi despre noi. Modelul lor este cel pe care trebuie să-l combatem. Modelul lor este acela în care politicienii sunt deasupra societăţii, în care minciuna, dispreţul, tupeul, clientela, nepotismul apasă o societate românească din ce în ce mai necăjită şi mai ignorată", a afirmat liderul PNL, Crin Antonescu.