MENIU

Crin Antonescu îi cheamă înapoi în partid pe liberalii care sunt acum membri PD-L

Foto: NewsIn

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, vineri, la Suceava, că foştii liberali care acum sunt membri PD-L au posibilitatea să revină în partid numai înainte ca Traian Băsescu să piardă alegerile prezidenţiale.

Antonescu a arătat că organizaţia PNL Suceava a fost slăbită de "trădarea lui Flutur" şi a afirmat că foştii liberali, care acum sunt membri PD-L, au făcut o eroare, dar că pot reveni în partid înainte de "căderea lui Traian Băsescu".

"Dacă cei care au plecat realizează acum cât de mincinoase au fost promisiunile lui Traian Băsescu şi ale Partidului Democrat, dacă realizează în ce eroare şi în ce fundătură au intrat din cauza alianţei care le-a fost impusă de către Traian Băsescu, pot acum să reacţioneze în consecinţă. Dacă aceste idei le vor veni după căderea lui Traian Băsescu, nimeni din PNL nu îi va crede”, a spus Antonescu.

El a spus că, după ce Traian Băsescu va pierde alegerile, se va pune capăt "navetismului politic" în PNL.

"Trebuie pus odată capăt acestui navetism oportunist care stârneşte tot felul de puseuri doctrinare în funcţie de situaţia politică, de cine e la putere sau nu mai e la putere", a spus Antonescu. Şeful PNL a afirmat că partidul său are porţile deschise pentru "toţi oamenii cinstiţi", dar că unor foşti liberali nu li se dă voie să revină în partid.

"Eu nu contest că foştii liberali vor să să întoarcă în partid, dar nu li se dă voie. PNL are porţile deschise pentru toţi oamenii cinstiţi care cu onestitate şi din principiu doresc să intre în acest partid".

Antonescu a declarat că Valeriu Stoica ar fi plecat din PNL pentru că spera că va fi cel desemnat de Traian Băsescu să relizeze un proiect de reconstrucţie a dreptei. "Foştii colegi care ne-au părăsit s-au angajat la un stăpân pe care fie nu-l cunoşteau, fie l-au subestimat. Valeriu Stoica, pretins strateg, s-a înşelat când a presupus că la curtea domnului Băsescu va fi vreodată învestit cu proiectul de reconstrucţie a dreptei, şi mă suprinde având în vedere experienţa şi dibăcia sa", a spus Antonescu.

Şeful PNL susţine că o parte din foştii liberali au fost şantajaţi să părăsească partidul.

"Nu cred că au plecat din raţiuni doctrinare, nu cred că au plecat pentru că, vezi Doamne, nu se regăseau în liberalismul lui Tăriceanu. Eu cred că au plecat pur şi simplu pentru că la acel moment părea iminentă căderea guvernului Tăriceanu, au plecat din oportunism, au plecat sub diverse forme de presiune sau chiar şantaj", a mai spus Antonescu.

Mai multe articole despre:
PNL Traian Băsescu Crin Antonescu PD-L