MENIU

Crin Antonescu: Cerem demisia Monicăi Iacob Ridzi

Antonescu: Banii puteau fi folosiţi la organizarea Bacalaureatului
foto: NewsIN

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a cerut demisia ministrului Tineretului şi Sportului, Monica Iacob Ridzi pentru "cheltuirea fără justificare a peste jumătate de milion de euro" în timp de criză.

Crin Antonescu a declarat că partidul său va depune un denunţ la Parchetul de pe lângă ÎCCJ împotriva Monicăi Iacob Ridzi, ministrul Tineretului şi Sportului, pentru începerea urmăririi penale împotriva acesteia. "De asemenea, la Biroul permanent  din Camera Deputaţilor, grupul politic al PNL va înainta solicitarea dezbaterii aprobării declanşării penale împotriva doamnei ministru", a adăugat Antonescu care a spus că acest caz arată ce însemnă actuala guvernare. 

"Ne arată foarte clar cum banii publici puţini în context de criză se cheltuiesc fără nicun fel de raţiune şi fără ca, aceia care sunt mandataţi de cetăţeni să îi cheltuiască, să înţeleagă să îi justifice", a arătat Antonescu.

Preşedintele PNL a acuzat-o pe Monica Iacob Ridzi că a acordat 630.000 de euro unei "firme de apartament" pentru "un banal şir de concerte" prilejuite de Zilele Tineretului. Din punctul său de vedere, aceşti bani ar fi trebuit folosiţi pentru organizarea Bacalaureatului unde li se cere profesorilor "să facă muncă patriotică". "Când un ministru spune nonşalant "Pe mine nu mă interesează costurile", asta este neruşinare şi sfidare a plătitorului de taxe", a apreciat Crin Antonescu care l-a acuzat pe Traian Băsescu că deşi spune că se luptă cu criza, nu a semnalat aceste probleme.

"Doamna Ridzi face parte din clanul Băsescu, din clanul pe care Traian Băsescu l-a adus la putere văzându-şi visul cu ochii, pe care îl cauţionează şi îl foloseşte exclusiv în scop electoral. Problema lui Traian Băsescu nu  este criza, ci obţinerea prin orice mijloace a celui de-al doilea mandat de preşedinte", a mai afirmat Crin Antonescu.   

Mai multe articole despre:
demisie bani Crin Antonescu MTS Monica Iacob Ridzi