MENIU

Creşterea temperaturii provoacă mai multe migrene decât poluarea

Foto: wordpress.com

Temperaturile crescute şi schimbările presiunii atmosferice provoacă mai multe migrene şi dureri de cap decât poluarea, potrivit unui studiu al medicilor de la Beth Israel Deaconess Medical Center din Boston.

În urma cercetărilor, echipa de medici a ajuns la concluzia că la fiecare creştere a temperaturii cu cinci grade, creşte şi numărul durerilor de cap severe cu 8% faţă de zilele în care vremea este mai rece.

Echipa a studiat peste 7.000 de bărbaţi şi femei diagnosticaţi cu cefalee sau migrenă la camera de gardă a spitalului Beth Israel Deaconess din Boston între lunile mai 2000 şi decembrie 2007. În plus, cercetătorii au folosit date meteorologice şi legate de poluare pentru a analiza temperatura aerului, presiunea atmosferică, umiditatea şi particulele de poluanţi din atmosferă.

Studiul a comparat direct starea vremii şi poluarea dinaintea vizitei la spital a unei persoane cu aceeaşi factori măsuraţi cu câteva zile mai devreme sau mai târziu în aceeaşi lună. Concluzia studiului a fost că dintre toţi factorii de mediu testaţi, temperatura ridicată a aerului a fost cel mai puternic asociată cu simptomele de durere de cap.

Rezultatele studiului sugerează că prognoza meteo ar putea ajuta oamenii să îşi pregătească medicamentele pentru a îndepărta durerile de cap încă de la primul simptom.
Mai multe articole despre:
poluare creştere studiu temperatură cap durere