MENIU

Craiovenii au participat la evenimente organizate prin campania Mişcarea de Reciclare

Foto: wordpress.com

Mişcarea de Reciclare, proiect desfăşurat sub patronajul Ministerului Mediului, a ajuns, la Craiova, iar craiovenii au putut participa, începând cu ora 9.00, la activităţi de recycle art pentru toate tipurile de deşeuri.

Începând cu ora 9.00, craiovenii au fost aşteptaţi la cortul Mişcării unde au primit informaţii despre reciclare, sfaturi, gustări "verzi" şi au participat la activităţi de recycle art pentru toate tipurile de deşeuri (bijuterii handmade din materiale reciclate, instalaţii, becuri pictate, stative cu informaţii generale despre reciclare) sub îndrumarea unor artişti specializaţi.

De la ora 11, voluntari pe role şi biciclete au împărţit materiale promoţionale şi au organizat concursuri în compania artiştilor de la Drum Cafe. S-a format o caravană care a plecat din dreptul fântânii muzicale din Piaţa Mihai Viteazul pe traseul Str. Alexandru Ioan Cuza, sens giratoriu, Universitate, Calea Bucureşti, Calea Unirii, Str. Alexandru Ioan Cuza, Piaţa Mihai Viteazul. În jurul prânzului, voluntarii au executat momente de freeze, iar Drum Cafe a oferit un mini concert.

După-amiază, între orele 16.00-19.00, a avut loc concursul Recycle Art la cortul Mişcării de Reciclare. Au fost premiaţi cei mai creativi participanţi la recycle art, benzi desenate, origami şi desen.

Caravana Mişcarea de Reciclare s-a încheie la Craiova cu un concert Direcţia 5 şi Bere Gratis, care a debutat la ora 19.00.

Mişcarea de Reciclare este primul proiect naţional de educare a publicului larg în privinţa reciclării (ambalaje, DEEE şi alte tipuri de deşeuri reciclabile). Campania se desfăşoară sub patronajul Ministerului Mediului şi are ca principal partener Societatea Română de Televiziune. Mişcarea de Reciclare îşi propune să devină platforma naţională de conştientizare şi informare asupra nevoii de a recicla. Ea se adresează atât publicului larg, cât şi autorităţilor, companiilor şi ONG-urilor.

Mişcarea de Reciclare a debutat la începutul lunii iunie. Vreme de şase săptămâni, caravana Mişcării de Reciclare a trecut prin Galaţi (20 iunie), Iaşi (27 iunie), Târgu Secuiesc, la Festivalul Moto (3-5 iulie), Predeal la Festivalul East European Motor Show (10-12 iulie), Cluj (11 iulie) şi Braşov (18 iulie).

Mişcarea de Reciclare îşi continuă campania pe Litoral (Constanţa, Costineşti, Vama Veche), începând cu 1 august 2009 şi la Timişoara pe 12 septembrie.

Mai multe articole despre:
campanie Craiova Ministerul Mediului reciclare