MENIU

Crăciunescu: "Am auzit că se ajunge şi la 100.000 de euro pentru un meci"

foto: 3210.ro
"Eu cred că povestea aceasta este numai un început", a declarat Crăciunescu
"Nu am fost suspendat pentru meciurile respective, am fost suspendat pentru că am greşit", a afirmat Lajos

Fostul arbitru intenaţional Ion Crăciunescu a declarat la Realitatea Tv că există arbitri corupţi în fotbalul românesc care primesc sume ce pot depăşi 100.000 de euro pentru un meci important.

"Sunt lucruri evidente care se întâmplă în fotbal. FRF a dat dovadă de o îngăduinţă inexplicabilă. În spatele arbitrilor se întâmplă fel de fel de lucruri. Eu nu am spus că nu există şi arbitri corupţi, cred că există şi un asemenea segment, DNA probabil va demonstra. Dar sunt şi altfel de lucruri care se întâmplă. Trebuie să vedem cine îi contactează pe aceşti arbitri, cine le propune ceea ce le propune cine trebuie să le noteze activitatea prestaţia şi n-o fac în mod echitabil, am văzut şi la acest început de tur de campionat cum mulţi observatori au dat note exagerat de mari pentru greşeli nepermise de arbitraj, ne punem întrebarea de ce s-a întâmplat aşa? De ce sunt acoperiţi unii arbitri după ce fac greşeli foarte mari la unele meciuri şi de nepermis", a declarat Ion Crăciunescu.

Despre reţinerea lui Cornel Penescu, Crăciunescu spune că "povestea aceasta este numai un început. O să vedeţi ce o să urmeze pentru că în fotbal sunt unele lucruri care se pot dovedi şi unele despre care numai se vorbeşte. Însuşi preşedintele FRF ne spune că acum a auzit şi dânsul despre rezultate trucate pentru casele de pariuri, se aud la toate nivelele. Vorbim despre un moment zero a fotbalulului românesc".

Arbitrul partidei CS Otopeni - FC Argeş, Tiberiu Lajos, susţine că nu are nimic de ascuns cu privire la partida disputată în turul campionatului.

"La acele meciuri am avut prestaţii foarte bune. Nu ştiu de unde s-a vehiculat numele meu, eu nu am primit si nu am avut niciodată discuţii de acest gen cu domnul Penescu", a declarat arbitrul Tiberiu Lajos.

"Eu nu am ce să ascund, dar nu ştiu cum am ajuns eu sa fiu acuzat. Nu am fost suspendat pentru meciurile respective, am fost suspendat pentru că am greşit. Nu am primit nimic, am greşit pentru că sunt om şi pot să greşesc, dar se fac interpretări de acest gen fără vreun motiv temeinic. Nu m-a contactat pentru aşa ceva", a spus arbitrul timişorean.

"Imaginea mea a fost pătată şi la un moment dat am vrut să renunţ, am considerat că renunţând voi da naştere la discuţii. Câştig 5300 RON pe meci la Liga I", a adăugat Lajos.

Patronul clubului FC Argeş, Cornel Penescu, a fost reţinut, luni, pentru 24 de ore, pentru dare de mită, el fiind transportat la sediul IPJ Argeş. În cursul dimineţii, el a fost audiat împreună cu fratele său, Ilie, de procurorii DNA Piteşti. În paralel, la sediul Clubului FC Argeş s-a prezentat o echipă de procurori, iar la sediul central al PIC (grup de firme aparţinând fraţilor Penescu, n.r.) au intrat doi mascaţi.

Cornel Penescu este acuzat de procurorii DNA că le-ar fi dat arbitrilor Aurelian Bogaciu, Marcel Savaniu şi Tiberiu Lajos 54.000 de euro şi 290.000 de lei, potrivit avocatului său, Radu Nistor.

Meciurile vizate de procurori ar fi Gloria Bistriţa-FC Argeş (31 octombrie 2008, scor 2-0), FC Braşov-FC Argeş (15 martie 2009, scor 1-0) şi FC Argeş-Universitatea Craiova (3 octombrie 2008, scor 1-1).

Mai mulţi ofiţeri de poliţie judiciară ai Direcţiei Naţionale Anticorupţie au ridicat, luni, de la sediul Federaţiei Române de Fotbal, mai multe documente care au legătură cu un dosar instrumentat de Serviciul Teritorial Piteşti al DNA, procurorii punând chiar sigiliu pe biroul şefului arbitrilor din FRF, Gheorghe Constantin.