MENIU

Cozi la analize în Mureş, înainte ca plafonul stabilit de Casa de asigurări să fie depăşit

Foto: Realitatea TV

Înghesuială pe holurile laboratoarelor medicale din Mureş. Sute de oameni s-au grăbit să-şi facă analizele înainte ca plafonul impus de Casa de asigurări să fie depăşit. Luna trecută suma a fost epuizată în doar două zile.

Luna trecută plafonul a fst depăşit în câteva zile. Dr. Kristály Dóra medic primar a explicat situaţa dificilă: "Din păcate, anul acesta fondurile sunt aproximativ o treime din suma de anul trecut, deci ne ajung pe foarte puţine zile. Aproximativ două-trei zile, iar în restul perioadei pacienţii sunt îndrumaţi spre alte centre".

Acolo, oamenii fie se înscriu pe liste de aşteptare şi îşi fac analizele peste câteva luni, fie îşi plătesc investigaţiile medicale. Casa de asigurări ştie de situaţie, însă ridică din umeri. Nu sunt bani pentru analize. Radu Crişan, director CAS Mureş, a declarat: "Avem semnale de la laboratoare că acei bani sunt insuficienţi. Asta este realitatea României, nu numai cea a judeţului Mureş".

Anul acesta laboratoarele din Mureş au primit cu peste două milioane de lei mai puţin faţă de anul trecut pentru decontarea analizelor gratuite. 

Mai multe articole despre:
asigurări analize aglomeraţie coadă