MENIU

Cotidianul: Nica şi Andronescu, primii pe lista neagră a lui Băsescu

Foto: Cotidianul

Acuzaţi că au cheltuit mai mult decât era prevăzut în buget, riscând să rămână fără bani de salarii în toamnă, miniştrii Internelor şi Educaţiei sunt primii pe lista remaniabililor.

Preşedintele Traian Băsescu, flancat de armata PD-L, a ieşit din tranşee şi a pus tunurile pe partenerii de guvernare, principalii adversari în alegerile prezidenţiale din toamnă. Afirmaţiile şefului statului zdruncină stabilitatea Guvernului pentru prima oară de la formarea lui, toate meciurile politice de până acum fiind duse doar la nivelul Coaliţiei PD-L-PSD. Intervenţiile recente ale lui Băsescu au fost dublate de Vasile Blaga, care îi invită pe un ton ameninţător pe pesedişti să plece definitiv din Guvern dacă vor îndrăzni să părăsească sala în timpul unei şedinţe conduse de şeful statului, aşa cum au promis. Prinşi în offside, social democraţii se fâstâcesc şi reacţionează firav, reuşind astfel să scape din mâini avantajul obţinut la alegerile europarlamentare.

Doi miniştri PSD sunt luaţi de şeful statului în cătare, Ecaterina Andronescu şi Dan Nica, intraţi în recesiune un pic mai devreme decât era de aşteptat.

Citeşte mai mult pe cotidianul.ro

Mai multe articole despre:
buget guvern Traian Băsescu Ecaterina Andronescu