MENIU

Cotidianul: D. Cioloş ar urma să fie secretar de stat în Ministerul Agriculturii

Gestul miniştrilor social-democraţi de a-şi prezenta în bloc demisia ca urmare a semnării de către şeful statului a decretului de revocare a ministrului Dan Nica, dar şi problemele cu care se confruntă PD-L, aflat singur la guvernare, sunt dezbătute pe larg în presa de astăzi.

Cotidianul scrie că nouă funcţii de ministru şi 26 de posturi de secretar de stat trebuie ocupate cât mai rapid. Jurnaliştii scriu că Dacian Cioloş, fost ministru liberal şi favorit pentru ocuparea unui viitor post de comisar european pentru Agricultură, ar urma să fie numit într-o funcţie de secretar de stat la Ministerul Agriculturii.

Evenimentul Zilei titrează: "Guvernul de avarie PD-L, în pană de secretari de stat". Jurnaliştii scriu că demisia în bloc a miniştrilor PSD, ca urmare a revocării vicepremierului Dan Nica, a dat ieri mână liberă PD-L să înceapă operaţiunea de preluare a întregii puteri la Palatul Victoria. Evenimentul Zilei scrie că pentru selecţia urgentă de secretari de stat, filialele judeţene au fost mobilizate să trimită rapid liste de candidaţi din care Boc să aleagă.

"PSD părăseşte guvernarea, dar nu şi puterea. Şefii locali ai partidului nu vor să se dea jos de pe funcţii", titrează Gândul. Jurnaliştii spun că dacă la centru, divorţul cu năbădăi dintre PD-L şi PSD s-a încheiat, în teritoriu, partajul nu ese deloc simplu. Este şi cazul directorii pesedişti ai instituţilor descentralizate din Bistriţa-Năsăud care nu vor demisiona de bună voie, spune preşedintele filialei locale a PSD, Emil Radu Moldovan.

Mai multe articole despre:
guvern PSD miniştri partide remaniere filiale