MENIU

Costi Rogozanu: Mai avem o victimă perfectă - Duda

Foto: RTV

Prin retragerea sa, este posibil ca Radu Duda să fi crezut că a făcut "o probă de nobleţe prin retragere din mocirlă". De fapt, nu a făcut altceva decât să reconfirme o anemie de-a dreptul bolnăvicoasă a tot ceeea ce înseamnă Casa Regală.

S-a luptat fără să lupte. Nu aşteptam înjurături sau aşa ceva din partea lui Duda. Ci, mai ales, un discurs alternativ, o temă cum o fi fost ea, pe care s-o expună clar, răspicat. Dar omul a rămas prins în logica emfazei care face insuportabil discursul aristocrat în Romania, scrie, pe său, Cristi Rogozanu.

Probabil, va urma un şir de victimizări, lamentaţii despre jegul politic care l-a exclus pe Duda. Îl asigur că, prin tot micul circ în care a intrat anul acesta, a fost complice, prin renunţare şi completă lipsă de forţă.

S-a ţinut intelectual cu mâinile de nas şi a renunţat când au venit vremuri grele, de luptă. Mă rog, sper să nu aud prea des că bunacreştere a lui Duda a fost răpusă de politicienii români fără scrupule. Pentru că ar fi încă o victimizare sclifosită a unui tip pur şi simplu slab.

Citeşte şi...