MENIU

Corpul de Control verifică Ministerul Turismului la cererea Elenei Udrea

foto: NewsIN

Corpul de Control al premierului a răspuns favorabil solicitării formulate în august de Elena Udrea, privind verificarea activităţii Ministerului Turismului, potrivit lui Emil Boc, care spune că nu a dispus efectuarea vreunui control, acesta fiind demarat în urma unei "solicitări instituţionale".

"Este procedura legală prevăzută de lege, nu dau dispoziţii nimănui, las pe fiecare să exercite prerogativele potrivit legii. Dacă a fost solicitare instituţională, evident că se face potrivit prevederilor legale", a declarat vineri premierul, întrebat dacă a trimis Corpul de Control la Ministerul Turismului.

Ministrul Turismului, Elena Udrea, a declarat la finele lunii august că a solicitat Corpului de Control al Primului-Ministru şi Curţii de Conturi să efectueze controale la Ministerul Turismului, după ce a fost înfiinţată comisia parlamentară de anchetă ce verifică cheltuielile instituţiei pe care o conduce. 

Udrea a precizat ulterior că reprezentanţii Curţii de Conturi i-au respins cererea cu argumentul că Ministerul Turismului "nu este în plan pentru verificare în acest an".

Mai multe articole despre:
premier Elena Udrea verificare