MENIU

Cornel Şerban nu poate părăsi ţara, a decis instanţa

Foto: cotidianul.ro

Curtea de Apel Bucureşti a respins, luni, plângerea făcută de Cornel Şerban împotriva ordonanţei procurorilor, care au prelungit cu 30 de zile interdicţia fostului şef al DGIPI de a părăsi ţara. Decizia instanţei nu este, însă, definitivă.

Curtea de Apel Bucureşti a mai ridicat o dată interdicţia de a părăsi ţara, la începutul lunii iunie, pentru fostul ofiţer DGA, dar şi pentru omul de afaceri Gabriel Popoviciu şi pentru fostul şef DGIPI, Cornel Şerban, însă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis recursul procurorilor şi a menţinut decizia prin care cei trei nu aveau voie să iasă din ţară.

Potrivit unui comunicat al DNA, procurorii anticorupţie au luat, pe 24 martie, măsura reţinerii, pentru 24 de ore, a fostului rector al Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti, Ioan Alecu, pentru abuz în serviciu contra intereselor publice cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată, a omului de afaceri Gabriel Popoviciu, pentru abuz în serviciu contra intereselor publice cu consecinţe deosebit de grave.

Totodată, au fost reţinuţi Cornel Şerban, directorul Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă din cadrul MAI, pentru favorizarea infractorului şi folosirea de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii şi permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, în scopul obţinerii pentru sine de foloase şi şeful Diviziei. A mai fost reţinut şi fostul ofiţer DGA, Petru Pitcovici, pentru favorizarea infractorului.