MENIU

Cornel Nistorescu: Zicerile celui mai ne-citabil politician

Foto: Cotidianul

Eu am făcut trei ani la Şcoala Medie Mixtă Simeria: E un oraş mic, de ceferişti, prin care trec doar trenuri. În plus, nu se întâmplă nimic. Dacă apare un picior de notabilitate, primesc trei telefoane.

Bă, Cornele, a venit Băsescu la Simeria! Întâi am crezut că un ardelean are chef de caterincă. Pe urmă l-am auzit pe marinar (la PRO TV) povestind că a fost şi la o aniversare a Marmurei Simeria. Deci nu de dragul căii ferate ministrul de atunci al Transporturilor a făcut atâta drum. S-a dus pentru marmură sau pentru frizura de frizerie provincială a lui Adriean Videanu. Aş vrea să spun că spilcuitul ministru şi afacerist cu marmură era la momentul achiziţionării celor două fabrici de marmură din România un ilustru nimeni. În afară de surâsul unui obraz rozaliu şi de o tunsoare de gigolo nu atrăgea atenţia cu nimic.  

Pardon. Era printre puţinii politicieni foşti fotbalişti.

Cătinel, cătinel, aproape fără nici un foşnet, Adriean Videanu a ajuns un fel de becher PD şi mare om de afaceri. Aşa, dintr-o pieptănătură, un zâmbet şi din trei vorbe scăldate a sărit în căruţa Primăriei de Bucureşti. Nu contează ce-a făcut, cum a încredinţat diferite lucrări (Stadionul Naţional), nu contează că s-a încurcat prosteşte într-un serviciu făcut lui Costică Costanda (poate că şi lui Traian Băsescu) făcând pierduţi 5.000 de metri de teren pe malul lacului Herăstrău.

 

Citeşte mai mult în Cotidianul 

Mai multe articole despre:
Adriean Videanu politician fotbalist