MENIU

Cornel Dinu: "Jocul lui Dinamo s-a apropiat de multe ori de ceea ce ne dorim"

Foto: NewsIn

Directorul tehnic al lui Dinamo, Cornel Dinu, a declarat, duminică, după remiza cu Rapid, scor 1-1, că echipa roş-albă a dominat clar meciul şi a prestat un joc de calitate, dar a avut ghinion la ocaziile create.

"Jocul lui Dinamo s-a apropiat de multe ori de ceea ce ne dorim. Am avut 12 ocazii clare de a marca, deşi am început ezitant meciul. Am comis două greşeli nepermise în apărare, dar e de admirat faptul că echipa a jucat în continuare. Rezultatul este nedrept după numărul de ocazii pentru că Rapid a avut o singură situaţie de a marca în partea secundă. A fost vorba şi de o pripeală în faţa porţii, de concentrare", a spus Dinu, care a lăudat şi aportul fanilor dinamovişti la rezultatul final: "Remarc ataşamentul publicului chiar dacă echipa a fost condusă 87 de minute".

Dinu s-a declarat dezamăgit de evoluţia lui Gabriel Tamaş, dar a apreciat prestaţia lui Adrian Cristea, pe care îl consideră un câştig. "Tamaş a avut în ultimul moment o stare de surescitare care ne-a mirat şi pe noi. Acum, revenirea în echipă nu îi aparţine decât lui. Ca fundaş nu ai voie să greşeşti, la el e vorba de concentrare şi linişte cerebrală. De aceea a fost şi schimbat. În schimb, pot spune că Adrian Cristea e un câştiga clar, a încercat lucruri grele şi s-a complicat, deşi era destul de dificil să reuşească ceva. E un jucător de valoare, care doreşte să progreseze şi se bate pentru echipă", a opinat acesta.

Mijlocaşul Gabriel Torje susţine că Dinamo merita să câştige, însă numai portarul Mircea Bornescu a adus un egal giuleştenilor. "Puteam să câştigăm lejer, dar am ratat ocazii incredibile. Rapid a avut noroc şi un portar în zi mare. După înfrângerea cu Galatasaray am demonstrat că avem valoare, am controlat meciul şi nu se poate spune că am egalat întâmplător", a afirmat internaţionalul de tineret.

Autorul golului dinamovist, Claudiu Niculescu, afirmă la rândul său că formaţia din Ştefan cel Mare s-ar fi putut impune fără niciun fel de probleme. "Acest egal este dureros pentru că am avut meciul în mână, plus şapte ocazii clare în ambele reprize, dar pe care le-am ratat cu seninătate. Păcat de rezultat, am pierdut iar două puncte. A fost un meci cu ritm spectaculos, plăcut ochiului, dar nu şi pentru noi. Am plecat de la 0-1, Rapid s-a închis destul de bine în apărare, dar meritam victoria în această seară. Ne-a mai condus Rapid acasă şi am reuşit să întoarcem rezultatul, numai ghinionul a făcut să fie egal la final", a punctat veteranul în vârstă de 33 de ani.

Atacantul Andrei Cristea e de părere că şi egalul împotriva Rapidului poate fi considerat mulţumitor, dar acum trebuie ca Dinamo să câştige meciul de la Timişoara. "Până la urmă cred că a fost un rezultat echitabil, deşi după numărul ocaziilor Dinamo a fost echipa care ar fi meritat mai mult victoria. Nu trebuie să uităm că am venit după un meci din Liga Europa, iar adversarul a fost mai odihnit. Am sperat până la final că nu vom pierde şi am crezut în şansa noastră, chiar dacă am început meciul de la 0-1. Am fi putut câştiga dacă eram mai atenţi. Totuşi, este important că suntem neînvinşi şi o să mergem la Timişoara pentru a câştiga", a spus acesta.

Dinamo a obţinut o remiză, pe teren propriu, scor 1-1, cu Rapid, în derby-ul etapei a 13-a, graţie unui gol marcat în minutul 88 de veteranul Claudiu Niculescu, după ce a ratat mai multe ocazii decât adversarul şi a trimis de două ori mingea în bară.
Mai multe articole despre:
Dinamo Rapid Cornel Dinu