MENIU

Coreea de Nord a testat încă două rachete cu rază scurtă de acţiune

Foto: RTV

Coreea de Nord a lansat marţi două rachete cu rază scurtă de acţiune de pe coasta sa de est, a declarat o sursă guvernamentală de la Seul, citată de agenţia Yonhap.

Yonhap anunţase anterior că Phenianul se pregăteşte să lanseze rachete cu o rază de acţiune de 160 de kilometri, care folosesc o tehnologie ce se bazează pe cea a rachetei chineze Silkworm.

Coreea de Nord a afirmat luni că a efectuat un al doilea test nuclear subteran, mult mai puternic decât primul, din octombrie 2006, provocând un val de proteste în lume şi o condamnare din partea Consiliului de Securitate al ONU.

Phenianul a lansat şi trei rachete sol-aer cu rază scurtă de acţiune, potrivit armatei sud-coreene. În ultimii ani, Coreea de Nord a procedat în mai multe rânduri la tiruri de rachete sol-mare sau mare-mare în Marea Galbenă sau Marea Japoniei, adesea în perioade de tensiune regională.

Coreea de Sud a convocat o reuniune de urgenţă a comandanţilor militari pentru a-şi examina apărarea, a afirmat un purtător de cuvânt al Statului Major Interarme. Reuniunea va insista asupra necesităţii de a spori vigilenţa "în faţa provocărilor militare" ale Coreei de Nord, a afirmat purtătorul de cuvânt.

Mai multe articole despre:
nuclear rachete consiliu comunitate internaţional